Annonce
Tønder

Oprør i kunstkredse: Endnu en ledende medarbejder forsvinder fra kunstmuseet

Kunstleder for Museum Sønderjylland, Anne Blond, har sagt sin stilling op med virkning fra den 1. juli. Imidlertid er hun allerede stoppet på kunstmuseet i Tønder. Det er der ikke noget odiøst i, fortæller Henrik Harnow, der er direktør for Museum Sønderjylland. Pr-foto: Museum Sønderjylland
Enhedsleder af kunstafdelingen under Museum Sønderjylland, Anne Blond, fratræder sin stilling den 1. juli. Anne Blond er reelt allerede stoppet, men yder stadig bistand til Museum Sønderjylland. Venneforening er i oprør.

TØNDER: En pressemeddelelse om fratrædelse fra Museum Sønderjylland har i den grad skabt opmærksomhed i Tønder.

I pressemeddelelsen skriver Museum Sønderjylland:

"Anne Blond, der er leder af kunstenheden i Museum Sønderjylland har valgt at fratræde sin stilling med virkning fra 1. juli."

Reelt er Anne Blond dog allerede stoppet, men hun har bevaret tilknytningen til Museum Sønderjylland på konsulentbasis, oplyser Henrik Harnow, der er direktør for Museum Sønderjylland.

- Det er der ikke noget underligt i. Hun (Anne Blond, red.) står stadig til rådighed for os. Det er helt almindelig praksis i sådan et produktionsflow, vi har, siger Henrik Harnow og peger på, at udstillinger kan være både to og tre år undervejs. Derfor er det vigtigt, at en ny person kommer ind over, når Anne Blond har valgt at fratræde stillingen.

Annonce

Bestyrelsen må sidde tilbage med en meget grim smag i munden, de kan ikke have været uvidende om situationen og skulle ikke have siddet og set passivt til.

Jesper Steenholdt, fmd. kunstmuseets venneforening, om Anne Blond, der forlader kunstmuseet i Tønder

Personaleflugt

Anne Blonds fratrædelse kommer godt to år efter, at Museum Sønderjylland valgte at ændre strukturer og organisationen med virkning fra den 1. januar 2018. I forbindelse med ændringerne indgik den daværende museumsinspektør Ove Mogensen en fratrædelsesaftale. Anne Blond er derfor ikke den første, der vælger at forlade kunstmuseet i Tønder.

Men faktisk kunne museet i dag være drevet af de gode, velkendte kræfter, mener formand for Tønder Kunstmuseums Venneforening, Jesper Steenholdt, der er "dybt bekymret" over Anne Blonds fratrædelse:

- Siden gennemførelsen af strukturændringerne i Museum Sønderjylland har jeg blandt personalet oplevet en uro, utryghed og frustration, der igennem de seneste par år har medført, personaleflugt, sygefravær og løbende udskiftning af personale.

Respekterer ønske

Jesper Steenholdt mener, at Museum Sønderjyllands bestyrelse selv er skyld i, at medarbejderne forsvinder fra kunstmuseet.

- Bestyrelsen må sidde tilbage med en meget grim smag i munden, de kan ikke have været uvidende om situationen og skulle ikke have siddet og set passivt til, siger han.

Bestyrelsesformand for Museum Sønderjylland, Simon Møberg Torp, afviser kritikken.

- Vi i bestyrelsen blander os ikke i den daglige drift. Jeg har fuld tillid til den siddende direktør (Henrik Harnow, red.), siger Simon Møberg Torp og tilføjer:

- Den pågældende medarbejder (Anne Blond, red.) har selv ønsket at træde tilbage, og det respekterer vi naturligvis. Folk skal have lov til at stoppe, hvis de ønsker det.

Helhedsplan

Tilbage til direktøren for Museum Sønderjylland, Henrik Harnow. Han mener, at der er fokus på udviklingen af kunstmuseet i Tønder.

- Kunstmuseet i Tønder har udmærkede besøgstal. Sidste år besøgte 27.000 gæster museet - det er et fint tal. Lige nu arbejder vi med en helhedssplan for museet, der præsenteres til efteråret. Det har hele tiden være intentionen at styrke museet i Tønder, så det fremstår nyt, moderne og indbydende, siger Henrik Harnow og tilføjer, at helhedsplanen også tager højde for fremtidens krav til sikkerhed og klima.

Henrik Harnow er overbevist om, at det nok skal lykkes at finde en ny, kompetent leder af Museums Sønderjyllands kunstenhed.

- Det skal være en dygtig kunsthistoriker, der kan være med til at sætte retningen og være med til at bidrage til nye spændende udstillinger i Tønder og på Brundlund Slot i Aabenraa. Det er en attraktiv stilling, hvor man selv kan være med til at sætte sit personlige præg, siger direktøren.

Museum Sønderjylland oplyser, at i alt 10 personer over de seneste tre år af forskellige årsager har forladt kunstmuseet i Tønder.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anne Blond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Is i maven i en svær tid

Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce