Annonce
Billund

Oprørere ville overtage bestyrelsen: Nu er de blevet smidt ud

Harly Jørgensen, til venstre, og Anker Frølund, var så utilfredse med den siddende bestyrelse i Grindsted Kolonihaveforening, at de ville have den skiftet ud. I stedet er de selv endt med at blive ekskluderet. Arkivfoto:Martin Ravn
Anker Frølund og Harly Jørgensen er ved en ekstraordinær generalforsamling blevet ekskluderet af Grindsted Kolonihaveforening. Sagen slutter ifølge Harly Jørgensen ikke her.

Grindsted: Tre haveejere, som gennem længere tid har været utilfredse med forskellige ting i Grindsted kolonihaveforening af 1947, er endt med at blive smidt ud af foreningen.

Helle og Anker Frølund og Harly Jørgensen havde ellers på grund af deres utilfredshed med tingenes tilstand tænkt sig at samle medlemmerne til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få bestyrelsen sat af og en ny til at træde til.

Den siddende formand Kurt Karlsen kom dem dog i forkøbet og indkaldte til ekstraordinær generalforsamling med bøf, spejlæg og ekskluderinger på dagsordenen.

Ifølge formanden mødte 41 af haveejerne op og fulgte hans opfordring til at ekskludere Helle og Anker Frølund, som ejer have nummer 39, samt Harly Jørgensen, som har haverne 64, 65 og 68.

Herefter skulle der vælges en ny bestyrelse, og det lykkedes ifølge formanden at finde fem, der er villige til at tage den opgave på sig.

- Nu skal vi have ro på, for al den dårlige stemning har bragt foreningen i krise. Jeg får en autoriseret revisor til at gennemgå regnskaberne, og det regnskab bliver fremlagt ved generalforsamlingen til foråret, siger Kurt Karlsen.

Annonce

Grindsted Kolonihaveforening af 1947

Grindsted Kolonihaveforening af 1947 har 68 haver.

41 medlemmer var ifølge formand Kurt Karlsen mødt frem til den ekstraordinære generalforsamling på Ungdomsgården.

Fem blev valgt til en ny bestyrelse.

Ballade

Bag dramatikken ligger lang tids uenighed om, hvordan foreningen skal drives. Utilfredshed med bestyrelsens måde at håndtere hærværk, regnskab og en række andre forhold på fik i foråret en oprørsgruppe, bestående af blandt andre Helle og Anker Frølund samt Harly Jørgensen, til at bede bestyrelsen om at formulere et ordensreglement, så der kunne komme mere styr på tingene.

I stedet er de nu endt med at blive ekskluderet af foreningen.

Sagen stopper dog ikke nødvendigvis her.

- Nu går vi til advokat, for man skal ikke finde sig i sådan noget, siger Harly Jørgensen.

Han har desuden tænkt sig at kontakte Billund Kommune om de uregelmæssigheder, han mener at have observeret i kolonihaveforeningen, samt Grindsted Menighedsråd, som ejer den jord, kolonihaverne ligger på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce