Annonce
Billund

Oprørere ville overtage bestyrelsen: Nu er de blevet smidt ud

Harly Jørgensen, til venstre, og Anker Frølund, var så utilfredse med den siddende bestyrelse i Grindsted Kolonihaveforening, at de ville have den skiftet ud. I stedet er de selv endt med at blive ekskluderet. Arkivfoto:Martin Ravn
Anker Frølund og Harly Jørgensen er ved en ekstraordinær generalforsamling blevet ekskluderet af Grindsted Kolonihaveforening. Sagen slutter ifølge Harly Jørgensen ikke her.

Grindsted: Tre haveejere, som gennem længere tid har været utilfredse med forskellige ting i Grindsted kolonihaveforening af 1947, er endt med at blive smidt ud af foreningen.

Helle og Anker Frølund og Harly Jørgensen havde ellers på grund af deres utilfredshed med tingenes tilstand tænkt sig at samle medlemmerne til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få bestyrelsen sat af og en ny til at træde til.

Den siddende formand Kurt Karlsen kom dem dog i forkøbet og indkaldte til ekstraordinær generalforsamling med bøf, spejlæg og ekskluderinger på dagsordenen.

Ifølge formanden mødte 41 af haveejerne op og fulgte hans opfordring til at ekskludere Helle og Anker Frølund, som ejer have nummer 39, samt Harly Jørgensen, som har haverne 64, 65 og 68.

Herefter skulle der vælges en ny bestyrelse, og det lykkedes ifølge formanden at finde fem, der er villige til at tage den opgave på sig.

- Nu skal vi have ro på, for al den dårlige stemning har bragt foreningen i krise. Jeg får en autoriseret revisor til at gennemgå regnskaberne, og det regnskab bliver fremlagt ved generalforsamlingen til foråret, siger Kurt Karlsen.

Annonce

Grindsted Kolonihaveforening af 1947

Grindsted Kolonihaveforening af 1947 har 68 haver.

41 medlemmer var ifølge formand Kurt Karlsen mødt frem til den ekstraordinære generalforsamling på Ungdomsgården.

Fem blev valgt til en ny bestyrelse.

Ballade

Bag dramatikken ligger lang tids uenighed om, hvordan foreningen skal drives. Utilfredshed med bestyrelsens måde at håndtere hærværk, regnskab og en række andre forhold på fik i foråret en oprørsgruppe, bestående af blandt andre Helle og Anker Frølund samt Harly Jørgensen, til at bede bestyrelsen om at formulere et ordensreglement, så der kunne komme mere styr på tingene.

I stedet er de nu endt med at blive ekskluderet af foreningen.

Sagen stopper dog ikke nødvendigvis her.

- Nu går vi til advokat, for man skal ikke finde sig i sådan noget, siger Harly Jørgensen.

Han har desuden tænkt sig at kontakte Billund Kommune om de uregelmæssigheder, han mener at have observeret i kolonihaveforeningen, samt Grindsted Menighedsråd, som ejer den jord, kolonihaverne ligger på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyve smed PH-lamper fra sig

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];