Annonce
Tønder

Oprørt projektmager: Måtte læse om afslag i avisen

Administrationsbygningen til den tidligere brandstation i Jernbanegade i Tønder ombygges til to lejligheder. Selve stationen forvandles til motionscenter. Tommy Pedersen fra Borg havde foreslået et værksteds- og undervisningsprojekt for unge. Men hans forslag blev vraget. Foto: Uwe Iwersen 
Tommy Pedersen var en af to tilbudsgivere, der lagde billet ind på den gamle brandstation i Tønder. Han er skuffet over, at hans projekt blev vraget, men endnu mere oprørt over, hvordan kommunen håndterede hele sagen.
Annonce

TØNDER/BORG: Da medlemmerne af Tønder Kommunens økonomiudvalg torsdag formiddag i sidste uge skulle afgøre, hvem der fik lov til at købe Tønders gamle brandstation, var der to bud at vælge mellem.

Erhvervsmanden Martin Clausen Iwersen, Süderlügum, fik tilsagnet med et bud på 675.000 kroner og et projekt, der omfatter etablering af et fitnesscenter i brandstationen, og to boliglejemål i administrationsbygningen.

Dermed blev et bud fra mekaniker Tommy Pedersen, Borg, valgt fra. Han havde budt mindsteprisen på 650.000 kroner og fremlagt et projekt, der for selve brandstationen omfattende indretning af et hobby-erhvervsværksted, hvor en del af garagen skulle benyttes, som et tilbud til unge med interesse for køretøjer m.m.

- Jeg ville om muligt selv være i stand til at undervise unge i mekanik og reparation af diverse køretøjer. Dette ville jeg have gjort på frivillig basis. Jeg ville også have indrettet det gamle undervisningslokale til en slags opholdsrum, som kunne benyttes af de unge, fortæller Tommy Pedersen.


Er man som borger og arbejder i Tønder Kommune, virkelig så ubetydelig, at man ikke kan få et 20 sekunders opkald, en mail eller sms for sine optjente skattekroner. Det finder jeg yderst skuffende og meget uprofessionelt.

Tommy Pedersen, mekaniker, Borg


Han havde ligeledes planer om at omdanne kontorbygningen til to lejligheder, hvor han selv ville flytte ind i den ene.

At hans projekt blev valgt fra, selv om der efter hans mening er motionscentre nok i Tønder, har han måttet tage til efterretning. Men selve hændelsesforløbet på det afslag, han fik, er han fortsat stærkt utilfreds med. Faktisk måtte han læse i avisen, at brandstationen var blevet solgt til anden side.

Annonce

I avisen

- Klokken ni søndag fik jeg en besked fra en kollega, som lød således: Øv Tommy! Ærgerligt at det ikke var dig der fik brandstationen!

Sammen med beskeden var et link til dagens udgave af JydskeVestkysten, hvor han under overskriften "Handel på plads: Tønders gamle brandstation på nye hænder" kunne læse, at brandstationen skulle laves om til et fitnesscenter.

Paf og undrende gennemgik han efterfølgende både sin telefon, mail og e-boks. Men nej, han havde ikke modtaget nogen information eller et afslag fra kommunen.

- Er man som borger og arbejder i Tønder Kommune, virkelig så ubetydelig, at man ikke kan få et 20 sekunders opkald, en mail eller sms for sine optjente skattekroner.  Det finder jeg yderst skuffende og meget uprofessionelt, siger Tommy Pedersen.

Annonce

Lukket punkt

Salget af brandstationen var opført som et lukket punkt på økonomiudvalgets dagsorden. JydskeVestkysten kontaktede efter mødet borgmester Henrik Frandsen, der i overensstemmelse med gældende regler orienterede om salget og køberen, og at der havde været to bud.

- Det er et udmærket projekt, og prisen ligger over de 650.000 kroner, der var sat som mindstebud, sagde borgmesteren.

- Efter min mening burde afgørelsen først offentliggøres, når alle budgivere var underrettet. Dette skete ikke, konstaterer Tommy Pedersen.

At Tommy Pedersen han ikke var blevet orienteret om afslaget, men måtte læse om det i avisen, betegner borgmesteren som ikke hensigtsmæssigt.

- Det er jeg ked af, det virker ikke professionelt, siger han.

Tommy Pedersen klagede mandag formiddag til både sagsbehandleren og direktionen i teknisk forvaltning. Her fik han en mundtlig beklagelse. Først onsdag morgen fulgte det officielle, skriftlige afslag - uden beklagelse.

Det tikkede ind i hans e-boks klokken ni. Syv dage efter at økonomiudvalget havde besluttet sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce