Annonce
Erhverv

Opretholder produktionen: Polytech A/S ser ingen afskedigelser trods coronavirus

Direktør Mads Kirkegaard oplever stor fleksibilitet fra medarbejdere i alle led. PolyTech har omkring 600 ansatte verden over - heraf 440 i Bramming. Foto: PolyTechA/S
Store og små dispositioner er truffet hos PolyTech A/S i Bramming for at dæmme op for coronavirus, men produktionen opretholdes på verdensplan hos den store leverandør til vindmølleindustrien.

BRAMMING: Der er røde krydser på hver anden stol i kantinen på Brammings største virksomhed, PolyTech A/S på Industrivej.

Morgenmad er afskaffet og erstattet af madpakker. Der gøres rent flere gange om dagen. Der sprittes af i lange baner, og håndspritten fremstiller firmaet selv, for som man siger: ”vi er vel kemikere."

Hver dag indledes med et skype-ledermøde. Flest mulige arbejder hjemmefra. Kun det, der har absolut noget med produktionen at gøre, kører ”normalt”, og her under størst muligt sikkerhedsberedskab. Udfordringen er, forklarer direktør Mads Kirkegaard, at virksomheden og hele Danmark skal holdes i gang samtidig med, at der skal dæmmes op for coronavirussens hærgen.

- Det er en global krise. En pandemi. PolyTech A/S er en global virksomhed med massevis af medarbejdere på flere kontinenter, men vi gør på alle parametre, hvad vi kan for at komme helskindet igennem, siger Mads Kirkegaard, der har stor ros til medarbejderne for evne og vilje til at tilpasse sig verdenssituationen.

- Jeg ser ingen afskedigelser i farvandet, og medarbejderne i alle led udviser en formidabel fleksibilitet. Det er også nødvendigt. Arbejdet skal spredes over hele døgnet og over alle ugens dage, så tæt kontakt undgås. Fleksibiliteten skal også tilpasses den enkeltes familieforhold. Er der små børn, der skal passes hjemme, må den ene af forældrene arbejde forskudt, siger Mads Kierkegaard.

Annonce

På fode igen

Han forklarer, at det er muligt for nogle opgaver, men ikke for alle.

- Vi er åbne for alt, og vi har heldigvis forstående folk på alle poster, siger Mads Kirkegaard, der glæder sig over, at Kina er ved at komme på fode igen.

Her har PolyTech A/S en stor fabrik.

- Det næste bliver USA og Sydamerika, hvor vi også opererer, og både jeg og den øvrige ledelse er i daglig, tæt dialog med både underleverandører og kunder worldwide, forklarer han.

At halvdelen af arbejdsdagen går med møder, tilpassede dispositioner og beslutninger for leder-team’et er et vilkår i disse dage.

- Sådan tror jeg, det vil vare endnu nogle uger. Men det klarer vi i fællesskab og samarbejde også med myndighederne, og så kan vi jo håbe, at vi om fire-fem uger kan ånde lettet op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce