Annonce
Kolding

Oprydning hos stor producent af malkeudstyr gav endnu et stort minus

A4 Agri, der producerer malkeudstyr, har tabt knap 80 millioner kroner de seneste fire år. Seneste regnskab viser et underskud på 23,5 millioner kroner. Koncernen dækker blandt andet over SAC Milking, der ligger på Ndr. Havnevej. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Selskabet A4 Agri, der sælger malkeudstyr, har de seneste fire år tabt næsten 80 millioner kroner. Men nu er bunden nået, lyder det fra direktøren, der forventer overskud i indeværende år.

Kolding: Pengene er fosset ud A4 Agri de seneste år. Det samlede tab ryger op i knap 80 millioner kroner over fire år, og seneste regnskab er "meget utilfredsstillende", lyder det i årsrapporten. Det netop offentliggjorte regnskab viser et underskud på 23,5 millioner kroner, mens tabet i 2018 var på 27,6 millioner kroner.

I begyndelsen af marts 2019 blev Christian Ørum indsat på direktørposten for at redde virksomheden, og ifølge direktøren er der lys for enden af tunnelen.

Virksomheden, der har ligget i Kolding i mere end 80 år, er bedst kendt under navnet S. A. Christensen & Co, men hedder i dag SAC Milking. Derudover består koncernen af hollandske Hokofarm Group.

Annonce

De svære år betyder, at egenkapitalen fra 2015 og til nu er skrumpet fra 105 til 27 millioner kroner. Der er tilført 10 millioner kroner i 2019, og ejeren, Steen A. Christensen, har for nylig kastet fem millioner kroner ind i koncernen.

- Isoleret set er underskuddet i 2019 ikke tilfredsstillende. Slet ikke. I første halvår var vi på budget, men i andet halvår løb vi ind i nogle markedsvanskeligheder. Det gælder i forhold til miljø- og klimalovgivning, men også i forhold til finansieringsdelen hos slutkunderne i primært EU, siger Christian Ørum.

God medicin

Det er blandt andet større EU-krav i forhold til miljø og klima, der betød, at det blev sværere for flere af de europæiske mælkebønder at få lov til at udvide. Samtidig er ”tilpasningen” af virksomheden ikke slået helt igennem, lyder det fra direktøren.

- Vi har også løbende arbejdet med vores produktportefølje, så vi fokuserer på de produkter, hvor mælkebønderne oplever den største værdi. Det er en del af strategien og betyder, at vi har hensat tab for 10 millioner kroner for det udstyr, der har ligget på lager. Det spiller også ind på resultatet. Men vi har faktisk forbedret driftsindtjeningen med 14 millioner kroner sammenlignet med 2019. Det er vi stolte af, og det er medarbejdernes fortjeneste, siger Christian Ørum.

Oprydningsprocessen betyder, at direktøren forventer et overskud i 2020, og de første par måneder inden corona var tilfredsstillende.

- Vi er selvfølgelig også ramt at corona-situationen og de afledte effekter. Det er blandt andet kunder, der står foran langsigtede investeringer, der tøver. Men samlet set så har vi formået at køre et 2020, der er på budget, og vi fokuserer yderligere på vores stærkeste produkter. Det har været god medicin også i 2020, siger Christian Ørum.

Annonce

35 færre ansatte

I hele virksomheden var der på toppen  omkring 180 ansatte, men krisen betyder, at der i dag samlet er 145 ansatte. I Kolding var de oppe på 80 ansatte, og nu er der 60 ansatte.

- Vi har måtte sige farvel til mange dygtige og gode kollegaer. Det er desværre vilkåret, efter vi har været gennem den her tilpasning, siger Christian Ørum.

Hvor er I henne i forhold til turn around-processen?

- Sådan en proces er kun i mål, når vi når målene, så jeg vil sige, at vi er lidt mere end halvvejs. Tidsmæssigt er vi mere end halvvejs, men nu skal vi se resultaterne slå igennem, siger Christian Ørum.

Kort om A4 Agri

A4 Agri udvikler, fremstiller og sælger malkeanlæg. Virksomheden beskæftiger samlet 145 ansatte i Danmark, Holland og i enhederne i Norge, Rusland og Frankrig. På det danske hovedkontor på Ndr. Havnevej sidder der omkring 60 ansatte.

Annonce
Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Kolding

Fem sigtelser på én aften til samme mand: Stjal en bil og forsøgte at begå indbrud

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Annonce