Annonce
Sport

Oprykker henter yderst sjælden sejr i HTH ligaen

Håndboldkvinderne fra Horsens hentede sæsonens blot anden ligasejr, da EH Aalborg blev slået med seks mål.

Der var liv og glade dage i maj måned i Horsens, da byens bedste kvindehold i håndbold rykkede op i landets bedste række.

Siden har klubben fået kærligheden at føle på det højeste niveau i dansk kvindehåndbold, hvor det indtil fredag blot var blevet til en enkelt ligasejr i 15 kampe.

Det blev der dog ændret på, da Horsens hjemme besejrede EH Aalborg 30-24.

Det var dog ikke en ny situationen for Aalborg at tabe en ligakamp, hvilket er sket 13 gange i sæsonens 16 runder, hvor Aalborg har hentet to sejre og spillet en kamp uafgjort.

Begge hold ligger da også placeret tungt i bunden i den bedste række, hvor Horsens indtog sidstepladsen med sine to point fra ligasejren over Skanderborg Håndbold 4. oktober i fjor.

Med sejren er Horsens dog på pointhøjde med netop Skanderborg og for en kamp mere og en bedre målscore kom Horsens væk fra sidstepladsen.

Begge klubber er noteret for fire point.

EH Aalborg har fem point på 12.-pladsen i rækken, hvor de otte bedste hold går i slutspillet.

Sidstepladsen resulterer i direkte nedrykning, mens de øvrige hold i den tunge ende spiller nedrykningsspil.

Horsens var i fredagens sejr foran 15-9 i pausen og endte altså også med en sejr på seks mål.

Svenske Melissa Petrén blev den helt store profil for Horsens, da hun scorede hele 14 mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce