Annonce
Sport

Oprykkerne fik første sejr i lokalopgøret

Esbjerg IF 92 fik med 1-0 sejren over Spangsbjerg IF deres første sejr siden oprykningen til serie 1. Foto: Lars Johansen.

Esbjerg: Lokalopgøret mod Spangsbjerg IF kastede sæsonens første sejr af sig til oprykkerne fra Esbjerg IF 92, der hjemme på Skibhøj Anlæg vandt 1-0.

Lokalopgør kan ende i mere fight end velspillet fodbold - og det var også tilfældet i sæsonens første møde mellem de to esbjergensiske serie 1-hold.

- Vi spillede jammerligt fodbold. Jeg synes, at det var en direkte dårlig fodboldkamp. Jeg er selvfølgelig tilfreds med sejren, men jeg kunne ikke have brokket mig, hvis de havde scoret. Det eneste positive er de tre point, som også er yderst vigtige, siger Esbjerg IF 92-træner Bent Pedersen.

Kampen båd på få chancer, så det krævede effektivitet, hvis en af parterne skulle løbe med de tre point. Den effektivitet havde Mathias Strøm, der scorede sejrsmålet i slutningen af første halvleg, da han bankede en løs bold op i nettaget efter et hjørnespark.

Gæsterne fra Spangsbjerg fik i første halvlegs døende minutter en gylden mulighed for at udligne, men Leon Quyen Khuu sparkede så langt over målet, at bolden endte oppe ved hjemmeholdets klubhus.

Esbjerg IF 92 løb dermed med sejren, mens Spangsbjerg IF stadig er ude point efter fire kampe.

- Jeg synes, at vi var det bedste hold. Det er ufortjent, at vi ikke fik point. Vi gør det svært for os selv ved ikke at få point i de kampe, hvor vi skal have dem, siger Spangsbjerg IF-træner Nikolaj Clausen.

Esbjerg IF 92 - Spangsbjerg IF 1-0 (1-0).

Fodbold, serie 1.

Mål: 1-0 Mathias Strøm (38.)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce