Annonce
Livsstil

Opskrift fra Glorup Gods: Appelsinkage

Kreative idéer hober sig hurtigt op hos Clara Rosenkrantz, særligt når det kommer til hendes passion for styling og mad. Begge dele kommer i spil i hendes arbejde med at indsamle, fortolke og sammensætte gamle opskrifter fra Glorup Gods og omegn i en kogebog og i et digitalt univers, som du finder på hjemmesiden www.clararosenkrantz.dk. Foto: Robert Wengler
Denne kage fra Glorup Gods er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Kagen er ifølge godsejerfrue Clara Rosenkrantz en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade


Annonce

Pynt:

Flormelis og spiselige blomster, her er brugt tagetes.

Clara Rosenkrantz prioriterer at gøre sig umage, dække fint op – også bare til te en helt almindelig tirsdag – og på den måde huske at værdsætte huset, hun bor i – Livet må ikke bare gå op i mudder og gummistøvler, understreger godsejerfruen på Glorup Gods.


Annonce

Fremgangsmåde

Lad smørret stå ude, indtil det har stuetemperatur og er blødt. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefær og bagepulver i.

Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen og køles af, inden den kan pyntes med flormelis og spiselige blomster.

Clara Rosenkrantz er uddannet gastronom, en mellemting mellem kok og tjener. Hun har arbejdet på restauranterne Geranium og 1. th., sidstnævnte som restaurantchef hos Mette Martinussen. Og hun begyndte på overbygningen i akademisk gastronomi, inden en vis godsejer fejede benene væk under hende. Foto: Robert Wengler
Annonce
Livsstil For abonnenter

Mille Dinesen brød igennem med et brag, men gennembrudsrollen var svær at ryste af sig

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Varde

Bomberyddere tilkaldt til stranden: Strandgæsts fund gav ingen sure miner

Varde For abonnenter

Afsporet byggeprojekt på remisen kæmper med at komme på banen igen

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Annonce