Annonce
Rejser

Opskrift fra Marus Chocolatier: Julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier

Chokoladeplader fra Marus Chocolatier. PR-foto: Maria Martynova
Prøv opskriften på julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier fra Marus Chocolatier.

Opskriften giver tre chokoladeplader på 100 gram hver.

Udstyr: termometer, mikrobølgeovn og plasticskål, der kan tåle at gå i mikrobølgeovnen. Eventuelt forme til chokoladepladerne.

Ingredienser

Til chokoladepladerne:

300 g chokoladeknapper - mælkechokolade eller karamelliseret chokolade - for eksempel mærket Gold.

Kandiseret appelsinskal (fås i de fleste supermarkeder eller specialforretninger)

Karamelliserede mandler (se nedenunder)

Stødt kanel

Stødt kardemomme

Til karamelliserede mandler:

50 g mandler

20 g sukker

5 g vand

Annonce

Fremgangsmåde

Karamelliserede mandler: Rist mandlerne i ovnen ved 130 grader i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen. Kom sukker og vand i en tykbundet pande og lad det smelte ved jævn varme, til massen bliver en lysebrun karamel. Undgå at røre rundt undervejs. Det kan dog være nødvendigt at røre forsigtigt rundt, hvis panden fordeler varmen ujævnt, og karamellen allerede begynder at blive mørk nogle steder, mens sukkeret ikke er smeltet andre steder.

Kom mandlerne i og rør straks rundt. Sukkeret vil straks begynde at klumpe om mandlerne - det skal man ikke lade sig skræmme af, så fortsæt blot med at røre rundt, indtil karamellen smelter igen og lægger sig som en lysebrun hinde over mandlerne. Pas på, at karamellen ikke branker undervejs. Tag mandlerne af panden, lige så snart de er dækket af karamellen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir - spred dem ud i ét lag og skil dem gerne ad for at undgå klumper. Kom mandlerne i en lufttæt beholder, når de er kølet af.

Chokoladeplader: Først skal chokoladen tempereres. Denne proces er ikke nær så svær, som mange tror - til gengæld er det den, der giver chokoladen det flotte blanke look og det helt rigtige knæk. Sådan gør du:

Kom to tredjedele af chokoladeknapperne (200 g) i plasticskålen og giv dem 20 sekunder ved maksimal effekt i mikrobølgeovnen. Tag skålen ud, rør rundt, sæt den tilbage i ovnen og giv det 20 sekunder mere. Bliv ved, indtil chokoladen er smeltet. Tjek temperatur med termometeret. Hvis den er under 45 grader, skal du fortsætte med at give chokoladen 20 sekunder i ovnen ad gangen, indtil den rammer den rigtige temperatur. Når temperaturen er 45 grader, tilsættes den resterende tredjedel af chokoladeknapperne. Rør rundt, mens den sidste chokolade gradvis smelter. Hold øje med chokolademassens temperatur - når den er faldet til mellem 28 og 29 grader, er chokoladen tempereret og klar.

Tilsæt et par knivspidser kanel og et par knivspidser kardemomme til chokoladen, rør rundt og smag. Du bestemmer selv, hvor meget krydderismag du foretrækker - hvis du vil have mere, tilsætter du blot en knivspids ad gangen. Hæld chokoladen ned i formerne og skrab det overskydende chokolade af formene med en dejskraber. Hvis du ikke har chokoladeforme, kan du hælde chokoladen ud på bagepapir og sprede den lidt ud.

Når den er kølet af og størknet, knækker du blot chokoladen i store uregelmæssige stykker – så har du de flotteste chokoladebrud. Uanset fremgangsmåden fordeles de karamelliserede mandler og appelsinskallerne på chokoladen, lige efter den er kommet i formene/på bagepapiret, mens den stadig er flydende. Så er det blot at give chokoladen et par timer til at køle af og størkne og så ellers nyde dine hjemmelavede chokoladeplader. Men pas på - erfaringen viser, at julenissen ofte kommer og tager dem, især i store husstande.

Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Esbjerg For abonnenter

Ejer i tårer: Procedurefejl kan lukke populær sushi-restaurant

Rejser For abonnenter

Valletta: Et smukt open-air-museum

Haderslev

Se video: 400 bigballer får lov til at brænde ud midt i landsby

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Esbjerg

Ny butik klar i Marskcentret: Tidligere Jem og Fix får nye lejere

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Aabenraa

Vanvidsbilist flygtede fra kontrol: Kørte over 200 kilometer i timen

Annonce