Annonce
Mad og drikke

Opskrift: Goma-dressing

Gomadressing kan bruges som sauce til både laksetatar og sushiruller, som disse med tempurarejer, avocado og toppet med masako, der er flyvefiskerogn, sesamfrø og dressingen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce

Ingredienser:

2 spsk. riseddike (eller hvid eddike)

2-3 spsk. light soya sauce

2 tsk. sukker

1 nip salt

2 spsk. sesamolie

150 gram ristede sesamfrø (hvid sesamfrø)

2 spsk. peanutbutter

1 spsk. ingefærsaft (eller ingefærjuice)

1-2 spsk. æblejuice

Koldt vand (indtil konsistensen er perfekt)

Annonce

Fremgangsmåde:

1. Rist sesamfrøene på en tør pande under omrøring i 7-10 minutter, indtil de dufter varmt og lækkert af sesam. Kom dem derefter i en morter og knus dem til en grov puré.

2. Bland riseddike, light sojasauce, ingefærsaft, æblejuice og sukker i en lille skål. Tilsæt knuste sesamfrø, sesamolie, peanutbutter og rør sammen.

3. Hæld derefter koldt vand i og rør sammen, indtil konsistensen er perfekt - til den er helt cremet og ensartet.

4. Smag til med salt, sukker, æblejuice eller riseddike – alt efter om dressingen mangler salt, sødt eller surt.

*Tip til dressing: Goma-dressing smager fantastisk både til fisk og grøntsager.

Hvis du er veganer, kan du også prøve den til salat.

Kan du lide dressingen krydret, kan du tilsætte et nip fersk chili.

Har du ikke tid til at knus sesamfrøene, kan du tilsætte 1-2 spsk. peanutbutter og sesamolie mere i stedet for 150 gram ristede sesamfrø.

Dressingen kan fryses ned eller opbevares på køl i tre til fire dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce