Annonce
Livsstil

Opskrift: Kirsebær- og vaniljedessert

Kok Bjarke Jeppsen har sammensat en juledessert med julens krydderier. Foto: Bjarke Jeppesen
Bjarke Jeppesen, assisterende køkkenchef på Hotel Hesselet og kok på kokkelandsholdet, har kreeret en dessert med julens krydderier.
Annonce
Annonce

Til fire personer

Vaniljeiscreme, mandelkage med kanel, kardemomme og nelliker, syltede kirsebær, karamelganache, tørret chokoladekage, sprød mandeltuiles og kirsebærsirup.

Bjarke Jeppesen

Bjarke Jeppesen er assisterende køkkenchef på Hotel Hesselet og kok på kokkelandsholdet.

Han er 32 år og fra Fyn.

Hotel Hesselet ligger i Nyborg og er ejet af Steen Sørensen, der også har Hotel Knudsens Gaard i Odense.

Annonce

Vaniljeiscreme

2 dl fløde, 38 procent

2 dl mælk 3,5 procent

80 g økologisk rørsukker

20 g økologisk akaciehonning

1 stang vanilje

6 æggeblommer

Fløde, mælk, sukker og honning koges op, tilsæt vaniljen og pisk æggeblommerne i. Varm stille og roligt massen op til 82 grader, mens der piskes med et piskeris. Lad vaniljecremen trække natten over. Dagen efter sigtes vaniljestængerne fra, og massen køres på en ismaskine.

Annonce

Mandelkage

100 g marcipan

100 g økologisk rørsukker

100 g æg

100 g smør

50 g mel

2 g kardemomme, kanel og nelliker

Skallen af 1 citron

Marcipan, sukker, æg og smør piskes sammen til en let flydende masse. Mel, kardemomme, nelliker, citronskal og kanel vendes i massen. Massen støbes i en silikoneform eller en lille bradepande og bages i 12 minutter ved 180 grader.

Bjarke Jeppesen ved Kartoffelprisen, som han vandt i 2019. PR-foto
Annonce

Syltede kirsebær

20 stk. kirsebær

100 g økologisk rørsukker

50 g økologisk akaciehonning

1 stk. stjerneanis

Saften af 1 citron

½ stang vanilje

½ dl kirsebærvin

½ dl Cointreau

Sukker, honning, citronsaft, kirsebærvin, Cointreau, stjerneanis og vanilje koges op, kirsebærrene tilsættes og koges med i 2-3 minutter.

Sigt derefter kirsebærrene fra og kog lagen ind til en sirup.

Annonce

Karamelganache

1 dl fløde

½ blad husblas

60 g Callebeut karamel-chokolade

Kog fløden op, smelt husblas og chokolade i fløden og køl det ned til 5 grader. Pisk derefter ganachen op og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i.

Annonce

Mandeltuiles

50 g mel

50 g mandelmel

1 æg

50 g sukker

½ stang vanilje

Alle ingredienser piskes sammen og smøres i en silikoneform og bages 7 minutter ved 180 grader. Alternativt kan dejen smøres på et stykke bagepapir i et tyndt lag på 1 mm og bages 5 minutter ved 180 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce