Annonce
Kultur

Opskrift: Kun fem ingredienser skal der til for en Missionary’s Downfall

På Brass Monkey serveres en Missionary's Downfall i en gul tinkop. Foto: André Thorup
Bartender Stine Spaanheden på Brass Monkey i Esbjerg har endnu ikke oplevet nogen, som ikke kunne lide sommercocktailen Missionary’s Downfall. Du kan faktisk også lave den selv - det kræver kun fem ingredienser.

Cocktail: Kun fem ingredienser skal der til, så kan du lave din helt egen tropiske sommercocktail, der egner sig både til velkomstdrink, tapas eller bare cocktail på terrassen.

Opskriften får du her fra Brass Monkey i Esbjerg. Bedst bliver den, hvis man kan blande den i en shaker, men du kan også lave den uden.

Annonce

1 4 cl Havana 7

Havana 7 er en mørk rom, som er den, Brass Monkey anbefaler. Man kan dog også bruge en hvid rom.

2 1 cl ferskensirup

Her anbefaler Brass Monkey en ferskensirup fra Giffard, men man kan også lave sin egen. Opskriften lyder så:

  • 2 kopper vand og en kop sukker bringes i kog.
  • Tilsæt to ferskener, som er skåret i skiver (uden sten).
  • Tilsæt evt. en halv teske citronsyre for længere holdbarhed.
  • Når sukkeret er opløst, så lad det stå og simre, til ferskenerne er bløde og kan moses ud, så de afgiver mere smag.
  • Derefter lad det stå og koge ned i små 20 min, og derefter køl ned.
  • Dræn ferskenstykkerne fra siruppen.

3 4 cl ananasjuice

Brødtekst

4 1,5 cl friskpresset limejuice

Brødtekst

5 1,5 cl runny honey

Runny honey består af 50 procent akaciehonning og 50 procent sukkerlage, da det er nemmere at arbejde med. Der kan også bruges almindelig akaciehonning.

6 Pynt

Drinken kan pyntes med en myntestilk og et lime-wheel. Evtuelt med et stykke fersken eller ananas for at opsummere drinkens indhold.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce