Annonce
Livsstil

Opskrift: Mortens pebermyntetrøfler

Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler
Chokoladetrøfler Cirka 40 styk

Ingredienser:

400 gram mørk chokolade – cirka 60 procent

1 dl fløde

1-2 ml pebermynteolie

Pynt – version 1:

Kokosmel

Hindbærstøv

Pynt – version 2:

Bismarkstokke

Annonce
Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen. Pas på, temperaturen ikke kommer over 45 grader.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes fløden forsigtigt. Chokolademassen bliver hurtigt tyk. Herefter tilsættes pebermynteolien. Pas på med at hælde for meget i. Tilsæt lidt ad gangen. Der er risiko for, at chokoladen kommer til at smage af halspastiller, hvis der kommer for meget i. Arbejd med en dejskraber, til chokolademassen er ensartet, og pebermynteolien er arbejdet godt ind i massen.

Tril små kugler af chokolademassen. De skal være lidt større end en hasselnød med skal.

Mens chokoladekuglerne stadig er en smule klistrede fra hændernes varme, rulles de i pynten – halvt af hvert.

Fremgangsmåde for pynt – version 1:

Bland 2 dl kokosmel med en spsk. hindbærstøv. Læg chokoladetrøflerne i den lyserøde kokosblanding et par stykker ad gangen og tril dem rundt.

Fremgangsmåde for pynt – version 2:

Kom tre-fire Bismarkstokke i en pose og knus dem til mindre stykker med en kagerulle. Kom bolchestykkerne i en skål og tril chokoladetrøflerne i dem.

Opbevares i en lufttæt beholder. Lad ikke chokoladetrøflerne ligge for tæt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce