Annonce
Mad og drikke

Opskrift: Stegt spaghetti med oksefilet

Spaghetti med oksefilet er en af de mest populære retter fra det varme køkken, som Kailin Nong også mener er let at tilberede derhjemme. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce

Ingredienser:

Til fire personer.

400 gram spaghetti

800 gram oksefilet

1 løg

1 rød peberfrugt

1 grøn peberfrugt

125 gram sukkerærter

4-5 spsk. rapsolie

1-2 spsk. light soyasauce

2-3 spsk. østerssauce (Lee Kum Kee Panda)

2 nip peber

Annonce

Fremgangsmåde:

1. Kog spaghettien i rigeligt vand. Husk at røre i spaghettien under kogning. Smag på den undervejs og tag den af varmen, når den er omkring et minut fra at være færdig og hæld vandet fra.

2. Mens spaghettien koger, skæres oksefilet i tynde skiver på cirka 3x5 centimeter og på omkring 3-4 millimeter tykkelse (lægges i en skål og sættes til side).

3. Peberfrugt, sukkerærter og løg skæres i tynde strimler (sættes til side).

4. Hæld olie i en dyb pande. Når olien er varm, tilsættes løg og omrøres i cirka 30 sekunder. Tilsæt herefter oksefilet og omrør i cirka 2-3 minutter.

5. Tilsæt nu soya, østerssauce, peber og rør i omkring 30 sekunder. Spaghetti og sukkerærter tilsættes - rør i cirka 2 minutter.

6. Smag godt til med soya- og østerssauce. Til sidst tilsættes grøn og rød peberfrugt. Det hele omrøres i 1 minuts tid. Retten er herefter klar til servering.

*Tip: Oksekød kan byttes ud med både kyllingekød, svinekød eller tigerrejer.

Du kan også tilføje ekstra grøntsager efter eget ønske.

Hvis du er vegetar, kan du købe en vegetar-østerssauce og tilberede retten på samme måde. Tilsæt ekstra grøntsager i stedet for kød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce