Annonce
Tønder

Opstart i skyggen af corona: Elever møder ind til en - næsten - normal skoledag

Hyppig håndvask er én af de ting, som skoleeleverne skal vænne sig til. Foto: Betina Skjønnemand
Mandag er første skoledag for de fleste skolesøgende børn i Tønder Kommune. De møder ind til en - næsten - normal skoledag.
Annonce

Tønder: Snart ringer skoleklokken ind til første skoledag for de fleste skolesøgende børn og unge i Tønder Kommune.

Efter et forår og en sommer i coronaen skygge, hvor først nedlukning af den almindelige undervisning, og siden en meget anderledes skoledag, er det nu tid til at starte på et frisk skoleår.

Og for eleverne i folkeskolen bliver hverdagen - næsten - som den var før corona-nedlukningen.

- Vi vender tilbage til de almindelige klasser, de almindelige skemaer, og vi bruger hele skolen. Så på den måde, er der rigtig meget, der bliver almindeligt, fortæller skoleleder på Løgumkloster Distriktsskole, Tanja Linnet.

Annonce

Stadig retningslinjer

Selvom det meste bliver, "som det plejer", så er der alligevel nogle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og Undervisningsministeriet, som skolerne skal overholde.

- Vi har fået nogle rammer, som vi skal navigere indenfor. Vi skal blandt andet minimere antallet af kontakter. Derfor har vi stadig nogle ting, som vi gør anderledes, forklarer Tanja Linnet.

Det handler blandt andet om, at eleverne så vidt muligt skal blive i deres stamklasser - og ikke bliver holdopdelt, og at forældrene som udgangspunkt ikke er på skolen med mindre det handler om forældrene til de elever, der starter på skolen, eller at der er indkaldt til møder.

Tanja Linnet, skoleleder Løgumkloster Distriktsskole. Foto: André Thorup

Derudover er forældremøderne også tilpasset corona-restriktionerne.

- Vi har haft tradition for, at vi mødes til store, fælles forældremøder i de forskellige afdelinger, men det har vi droppet. I stedet holder vi nu forældremøder klassevis, hvor vi bedre kan holde afstand, fortsætter Tanja Linnet.

Annonce

Og masser af håndvask

En anden ting, der fortsat vil være fokus på, når eleverne skal have gang i skolebøgerne igen er, at der fortsat skal vaskes hænder og sprittes af.

- Vi skal fortsat vaske hænder, når vi kommer, før og efter vi spiser, og omkring frikvartererne. Men den gode håndhygiene tænker jeg faktisk, at vi vil tage med os - også når vi kommer ud på den anden side af coronaen, siger Tanja Linnet.

Annonce

Hjælper med tvivlspørgsmål

Skoleforvaltningen på Tønder Kommune har ikke udsendt konkrete retningslinjer til skolerne inden skolestarten. Til gengæld har de hjulpet til, hvis der har været tvivlsspørgsmål blandt lederne.

- Generelt kan man sige, at vi har sagt til skolerne, at de skal rette sig efter de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen kommer med. De er ret detaljerede. Hvis der så har været tvivlsspørgsmål, så har vi hjulpet med at finde svar på dem, fortæller fagchef for børn og skole ved Tønder Kommune, Per Hansen.

Annonce

Plads til forskellighed

I de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, er der rum for nogen fortolkning, og derfor kan der opstå tvivlstilfælde. De vide rammer kan således også betyde, at der kan være ting, der er forskellige fra den ene skole til den anden.

- Vi har sagt, at så længe, de følger retningslinjerne og bliver indenfor rammerne, så er der rum til, at man kan tolke forskelligt, fortsætter Per Hansen.

Der er dog et område, hvor skolerne har fået fælles besked, og det er på rengøringsområdet.

- Hidtil under coronaen har det været sådan, at der skulle gøres rent to gange dagligt. Fra mandag er vi tilbage ved én gang om dagen, og det gælder alle skoler, fortæller Per Hansen.


Vi har sagt, at så længe, de følger retningslinjerne og bliver indenfor rammerne, så er der rum til, at man kan tolke forskelligt.

Per Hansen, fagchef for børn og skole i Tønder Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce