Annonce
Aabenraa

Optimisme: I Kliplev lever håbet om et Kliple' Mærken stadig

Når der er mærken i Kliplev, er der ikke ligefrem to meter mellem alle deltagerne. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Komitéen bag Kliple' Mærken er godt klar over, at det kan blive nødvendigt at aflyse årets begivenhed af hensyn til faren for smitte med coronavirus. Men indtil videre fortsætter forberedelserne.

Kliplev: Et marked, hvor der strømmer folk til fra nær og fjern, er ikke nogen rigtig god idé, hvis en dødelig virus florerer. Derfor håber komiteen bag Kliple' Mærken, at det lykkes at få bugt med coronavirussen i Danmark, inden den første weekend i juni.

Den er nemlig traditionen tro af sat til Kliple' Mærken med gøgl, markedsboder, ringridning og fest i teltene.

- Vi har valgt at trække det så længe, vi kan, med beslutningen, og derfor er årets Kliple' Mærken ikke aflyst endnu. Vi tager stilling til det engang hen i maj, fortæller Severin Sivesgaard, der er formand for markedskomitéen.

- Men vi er enige om, at det bliver et enten eller - enten holder vi et Kliple' Mærken med det hele, eller også aflyser vi det hele, lyder det.

Coronaen har dog allerede haft en indvirkning på arrangementet. Det var nemlig planen, at der skulle være storskærm med EM i fodbold hele weekenden og dertil en fest med roligan-tema. Men EM er som bekendt aflyst.

Festen holdes dog, hvis ellers Kliple' Mærken holdes, men temaet bliver i stedet et beach party.

Trucker show

En af nyskabelserne ved året Kliple' Mærken - såfremt det bliver til noget - er et trucker show, der skal foregår på arealet nord for ringriderpladsen.

Forhåndsinteressen er stor, og der er allerede tilmeldt 60 lastbiler.

Annonce

Skindet på næsen

Severin Sievesgaard understreger, at Kliple' Mærken godt kan klare sig igennem et enkelt år uden marked. Økonomien er nemlig i orden.

Der er heller ikke nogen risiko for, at komitéen sidder tilbage med de helt store udgifter, hvis den ender med at måtte aflyse årets Kliple' Mærken.

- Det fleste af vores kontrakter kan slettes igen, hvis markedet ikke bliver gennemført. Men der er dog nogle ting, vi kommer til at betale under alle omstændigheder, fortæller han.

Annonce

Uddeling af penge

Traditionen tro uddeler Kliple' Mærken penge fra sidste års overskud den dag, billetsalget til årets marked begynder. I år sker det den 16. maj, og det foregår som sædvanlig ved arkivet i Kliplev - med mindre det må aflyses på grund af coronakrisen.

I år er der 150.000 kroner at dele ud af, og fristen for at søge om støtte fra Kliple' Mærkens fond udløber den 21. april.

- Nu må vi lige se, hvad der kommer af ansøgninger. Der er jo en mulighed for, at vi kan gemme nogle af pengene og først dele dem ud næste år, hvis vi bliver nødt til at aflyse årets Kliple' Mærken og derfor ikke tjener penge i år, lyder der fra Severin Sivesgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce