Annonce
Speedway

Optimismen bobler hos Niels-Kristian Iversen: - Jeg har rutinen til at vinde grandprixer

Niels-Kristian Iversen føler sig i den grad klar til at bide skeer med verdenseliten, når grandprix-sæsonen indledes lørdag aften. Foto: René Lind Gammelmark
For første gang i flere år triller Niels-Kristian Iversen ind til en grandprix-sæson, hvor han rent fysisk er helt på toppen. Det skal meget gerne afspejle sig i et godt resultat allerede i sæsonåbneren lørdag aften Warszawa.

GRANDPRIX-OPTAKT: Den officielle målsætning lyder på en placering i top fem, men 36-årige Niels-Kristian Iversen håber da på, at der i løbet af sæsonen bliver mulighed for at justere ambitionerne.

- Jeg ved ikke, om jeg kan blive verdensmester. Jeg har jo aldrig været det, men jeg tror selvfølgelig rigtig meget på det. Nu er der 100 procent fokus på Warszawa, hvor det handler om at gøre det så godt som muligt.

- Får jeg god gang i den og vinder et par grandprixer og kommer i finaler og semifinaler, kan det da godt være, at jeg ændrer på målsætningen. Det må vi se. Det er en lang sæson, og der vil ske en masse undervejs, men jeg føler mig virkelig klar. Det kommer igen til at handle om at finde stabiliteten og undgå at misse et grandprix eller komme afsted med sølle tre-fire point. Det er der ikke råd til.

Annonce
Det er en lang sæson, og der vil ske en masse undervejs, men jeg føler mig virkelig klar.

Niels-Kristian Iversen

En samlet tredjeplads

Vi skal helt tilbage til 2013 for at finde Iversens bedste sammenlagte resultat i grandprix-serien. Det år vandt han to grandprixer og blev nummer tre.

- Jeg er også blevet nummer fire i den samlede VM-stilling, men til gengæld har jeg så også haft nogle sæsoner, hvor jeg har døjet med diverse skader. Men det er forhåbentlig et overstået kapitel.

Niels-Kristian Iversens seneste grandprix-sejr af de i alt fem i karrieren var tilbage i oktober 2016, da han sejrede i sæsonens sidste løb i polske Torun.

- Alle grandprix-sejre er fantastiske dejlige, men jeg har vundet i Cardiff, og jeg vandt, da det sidste grandprix blev kørt i Parken i København, så det er jo nogle løb, som jeg stadig husker tydeligt.

- Jeg synes, det var fedt, da vi kørte i København, mens tingene aldrig kom til at passe helt i Horsens for mit vedkommende. Nu er det så Vojens igen, og det er fint. Jeg har både kørt godt og dårligt på den bane.

- Men jeg forstår ikke helt, hvorfor vi ikke har to grandprixer herhjemme, når de eksempelvis har det i Sverige, hvor de jo heller ikke ligefrem har leveret fantastiske resultater i de seneste år? Hvorfor ikke Esbjerg eller Holsted, når man også er i både Målilla og Hallstavik i Sverige? Det giver ikke så meget mening.

En sæson uden Nicki P.

Udover Iversen er Leon Madsen fast kører i grandprix-serien i denne sæson. Til gengæld er der ingen Nicki Pedersen.

- Det er selvfølgelig vigtigt for dansk speedway, at vi gør det godt, men i en grandprix-serie har man fokus på sig selv. Så hvad der sker for andre, bruger jeg ikke energi på, men jeg føler, at jeg eksempelvis har været helt på højde med Nicki i en årrække.

Niels-Kristian Iversen føler selv, at han er kommet fint ud af starthullerne i de forskellige europæiske ligaer i denne sæson. Eksempelvis viste han for alvor storform i onsdags i den danske liga, men grandprixet er bare noget helt andet.

- Det er her, at man møder de bedste af de bedste, og det bliver helt sikkert en hård omgang. Jeg er ikke i tvivl om, at et par kørere som Tai Woffinden og Bartosz Zmarzlik vil blande sig i toppen. Til gengæld ved jeg også, at jeg kan være med, når tingene spiller – og det må det meget gerne gøre allerede lørdag aften. Fornemmelsen er i hvert fald rigtig god.

Værd at vide

Årets VM-serie i speedway afvikles over 10 runder. Det er femte år i træk, at årets første grandprix køres i Warszawa. Horsens har i de seneste tre år dannet rammen om det danske grandprix, men fremover skal der køres på Vojens Speedway Center, hvor verdenseliten kigger forbi lørdag den 7. september.

De otte bedste kørere i grandprix-serien er sikker på en plads i næste års serie.

Nicki Pedersen, der blev verdensmester i 2003, 2007 og 2008, er for første gang siden 2002 ikke en fast del af grandprix-serien. I fjor var han ramt af flere alvorlige skader, og han blev ikke tildelt et wildcard i denne omgang. Wildcardet gik i stedet til Leon Madsen, der vandt EM-serien, mens Niels-Kristian Iversen kørte sig til en fast grandprix-plads gennem kvalifikationen.

Tai Woffinden er forsvarende verdensmester. Danske Spil har ham også som favorit i denne sæson. Odds på Woffinden er 3.25. Derefter følger polske Bartosz Zmarzlik til odds 4.75 og australske Jason Doyle til odds 9.00. Odds på Leon Madsen og Niels-Kristian Iversen er henholdsvis 12.00 og 25.00.

Startnumrene i løbene afgøres i denne sæson i forbindelse med træningen. Hurtigste mand vælger først og har så eksempelvis fordel af to heats på inderbanen, hvilket ofte er en fordel.

Grandprixet i Warszawa begynder kl. 19.00. Ræset vises på TV3 Max.

Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Vejen

Petri og Hannibal i Føvling Kirke

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Annonce