Annonce
Sport

Optimistisk Øris om lårskade: Tror det er harmløst

Nikolaj Øris tror ikke, at han er så slemt skadet, at han er i fare for at ryge ud af VM-truppen. Tværtimod regner ham med at spille den første kamp i mellemrunden mod Ungarn.

Nikolaj Øris vurderer ikke, at skaden i låret er så slem og kalder den harmløs inden Danmarks kamp mod Ungarn.

Danmark råder kun over en venstrehåndet højre back i VM-truppen.

Det er Nikolaj Øris, som udgik af torsdagens 30-26-sejr over Norge, da han kunne mærke, at der "sad noget" i venstre baglår.

Fredag skal han testes til træning i Herning, og inden den seance var han optimistisk i forhold til at spille lørdagens første kamp i mellemrunden mod Ungarn.

- Jeg tror, at det er forholdsvist harmløst. Umiddelbart tror jeg ikke, det er så slemt. Jeg håber ikke, at det er noget, der skal holde mig ude.

- Jeg har selvfølgelig fået et lille stræk i baglåret, og så er det et spørgsmål om at få det behandlet og i gang for at se, hvor hurtigt jeg kan få det til at forsvinde, siger Øris.

- Jeg håber at komme i aktion lørdag, fordi der er kamp igen, fastslår BSV-spilleren.

Øris forklarer, at han måske endda kunne have spillet videre i kampen mod Norge, men han ønskede ikke at tage en unødig risiko.

- Jeg havde den lange udskiftning i første halvleg, når jeg skulle ud fra angreb til forsvar. Og en af de sidste gange jeg løb ud, mærkede jeg lige lidt i baglåret. Jeg løb videre et par gange, indtil jeg blev skiftet ud.

- Fysioterapeuten kiggede på det i pausen, og jeg prøvede efter pausen at lave nogle øvelser for at se, hvad der fremprovokerede lidt irritation.

- Og så blev vi enige om, at vi ikke ville risikere noget i anden halvleg. Så nu må vi se, hvordan det reagerer, siger Øris inden fredagens træning.

Ud over lørdagens kamp mod Ungarn venter Egypten og Sverige i de to øvrige kampe i mellemrunden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce