Annonce
Erhverv

Optimistisk caféejer er klar med ekstra udepladser og varmelamper

Spiserigets nye gårdhave med skydevæg bliver til et åbent serveringssted, og flere udendørs pladser er kommet til, når udeområdet snart kan byde velkommen til gæster. Foto: Steen Tue Bjerborg
Jannie Jørgensen købte Spiseriget i 2019. Siden har der været corona og nedlukninger. Nu er hun klar til at åbne igen med ny optimisme, gårdhave og mulighed for ekstra udendørs servering

Varde: Umiddelbart lyder det som dårlig timing at købe en café få måneder før, at coronaen kommer til Danmark. Men Jannie Jørgensen har ikke et øjeblik fortrudt, at hun og hendes mand valgte at købe Spiseriget i Kræmmergade i november 2019 fra de oprindelige ejere, Mette og Henrik Høj.

- Jeg havde jo selv arbejdet der og ved, hvilke muligheder der gemmer sig i den café, siger Jannie Jørgensen.

Jannie Jørgensen og hendes mand, Brian Rasmussen, er klar til at åbne Spiseriget i Kræmmergade igen med optimisme og nye muligheder. Foto: Steen Tue Bjerborg

At caféen er rentabel, fik Jannie Jørgensen bekræftet i den periode sidste år, hvor de måtte have åben. Interessen var stor, og der var mange besøgende i den stemningsfulde café i Kræmmergade, hvor der også er butikssalg og sågar mulighed for at købe caféens borde og inventar.

- Jeg er sikker på, at det nok skal komme til at gå rigtig godt, når først vi får lov til at åbne igen, og den mulighed står jo lige for døren, fastslår hun forventningsfuldt.

Annonce

Kan udvide gårdhaven

I første omgang må Spiseriget, som andre, åbne for udendørs servering den 21. april. Og den mulighed har Spiseriget tænkt sig at bruge til allersidste plads og kan udnytte bedre end de fleste.

Delikatesser til salg i Spiserigets café-butik. Og alt er til salg. Selv inventaret, hvis man vil betale nok. Foto: Steen Tue Bjerborg

- Vi har fået lavet en overdækket gårdhave med nyt trægulv og varmelamper, så man kan sidde ude hele året. Det får vi da rigtig gavn af nu, smiler hun, imens hun viser, hvordan væggen ud til den resterende gårdhave nemt kan rulles automatisk op.

Annonce

Satser på en rigtig åbning

I modsætning til mange andre cafeer og madsteder har Spiseriget til gengæld valgt ikke at servere take away i den sidste corona-periode. Simpelthen fordi det ikke kan betale sig.

- Det koster jo en jetjager bare at få lavet emballagen. Så vi besluttede at vente på at kunne få lov til at åbne rigtigt igen.

I det hele taget har den stadig ret nye caféejer i Varde valgt at iklæde sig ja-hatten og se på de muligheder, der i situationen, i stedet for bare at brokke sig og give op på forhånd.

Spiseriget

Spiseriget åbnede som café i Kræmmergade i 2012. Caféen blev drevet af Mette og Henrik Høj, der solgte caféen til Jannie Jørgensen og hendes mand, Brian Rasmussen, i november 2019.

Spiseriget arbejder ud fra et koncept om at servere kvalitet til overkommelige priser med udgangspunkt i lokale råvarer og med mad, der er lavet fra bunden og på stedet.

Der serveres alt fra sandwich, tapas, salater, burgere og lokale øl til kager, smørrebrød, brunch, kaffe, the og friskpresset juice. Derudover har man mulighed for at købe stole, borde, vaser og andet i caféen ud fra konceptet om, at alt er til salg.

Når caféerne åbner for udendørs servering den 21. april, kan Spiseriget rulle væggen til serveringsafdelingen ud til gårdhaven op, så antallet af udendørs pladser bliver fordoblet.

- Jeg kan sige meget dårligt om coronapasset og de beslutninger, der er blevet taget. Men det er nu engang de betingelser, der er. Og så må vi da bare forsøge at få det bedste ud af det. Under alle omstændigheder er det godt, at vi snart kan åbne igen, fastslår Jannie Jørgensen, der glæder sig ekstra til, at man også må servere indendørs, da caféen også har et helt serveringslokale på 1. sal.

Jannie Jørgensen har dog en stor bekymring, som hun har svært ved at lægge fra sig:

- Bare vi ikke bliver nødt til at lukke igen. Det vil simpelthen være en katastrofe. Så det er det eneste, jeg beder for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce