Annonce
Esbjerg

Efter kommunal redningskrans til rådgivningstilbud til kriseramte unge: Headspace lever videre i Esbjerg i endnu et år

For godt tre år siden kunne Headspace Esbjergs chef, Søren Copsø - her i hvid skjorte og mørk jakke til venstre i billedet - byde velkommen i nyindrettede lokaler på Tobakken. Arkivfoto: André Thorup
Med den kvarte million kroner, Social & Arbejdsmarkedsudvalget på tirsdagens møde sendte i retning af Headspace Esbjerg, overlever tilbuddet til de unge endnu et år i Esbjerg. Ifølge centerchef Søren Copsø har lokale fonde lovet at bringe Headspace det sidste stykke over målstregen.

Esbjerg: Det anonyme rådgivnings- og forebyggelsestilbud for børn og unge, Headspace Esbjerg, vil også næste år være parat til at hjælpe 12-25 årige unge med problemer.

Det siger leder af Headspace Esbjerg, Søren Copsø, efter at Social & Arbejdsmarkedsudvalget tirsdag gjorde alvor af intentionerne og besluttede at sende en kvart million kroner centrets vej.

Headspace kom i klemme i budgetforhandlingerne, da der ikke var penge nok i de kommunale budgetter til at forlænge aftaler med eksterne samarbejdspartnere, og de 600.000 kroner, som Headspace får ved siden af kommunal husly på Tobakken, faldt bort.

Annonce

For 14 dage siden drøftede Social- og Arbejdsmarkedsudvalget situationen efter massiv kritik og mediestorm, hvorunder flere byrådspolitikere gav udtryk for deres ærgrelse over, at det indgåede budgetforlig, som alle byrådets partier og politiske lister ellers stod bag, rev tæppet væk under Headspace for så vidt angår den kommunale del af stedets indtægter. Samtidig gik direktøren for Headspace, Trine Hammershøy, og tilbuddets protektor, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), ud med en kras kritik af byrådspolitikerne.

I løbet af drøftelserne tegnede der sig et billede af, at Social & Arbejdsmarkedsudvalget kunne enes om at tildele Headspace Esbjerg 250.000 kroner fra en pulje af midler til imødegåelse af såkaldte uforudsete ansøgninger, så der ikke tages penge fra andre tilbud. Ifølge formanden for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Henrik Vallø (Borgerlisten), gjorde udvalget så den påtænkte beslutning officiel på tirsdagens møde.

Lokale fonde hjælper

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Jeg vurderer, at vores overlevelseschancer nu er så gode, at jeg tør sige, at jeg ikke har fantasi til at forestille mig, at vi ikke er i Esbjerg efter 1. januar. Det, der har været vigtigt for os er at få en tilkendegivelse fra kommunen om, at man fortsat har ejerskab over Headspace i form af et kontantbeløb og husleje, og på den konto kan man jo sige, at Esbjerg Kommune fortsat er den største bidragyder. Jeg har haft drøftelser med partierne bredt set, og jeg fornemmer, at man gerne vil sikre Headspace på lidt længere sigt end blot et år, siger Søren Copsø.

I forhold til mankoen for driften i 2022 har lokale fonde tilbudt at hjælpe Headspace Esbjerg det sidste stykke over målstregen, og til efteråret næste år, når politikerne traditionen tro går i gang med budgetforhandlingerne, skal det vise sig, om en politisk velvilje til at sikre Headspace over en længere årrække er tilstede.

Foruden støtte fra Esbjerg Kommune, som altså også tæller gratis husleje på Tobakken, får Headspace driftsmidler fra staten og Region Syddanmark.

Om Headspace

Headspace er et gratis landsdækkende, anonymt rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan de komme med alle problemer. De kan komme ind fra gaden og få hjælp.

Headspace er også online via chatfunktionen headspace.dk.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce