Annonce
VM HÅNDBOLD

Optimistisk landstræner: Det er slut med at være underdanig

Landstræner Jesper Jensen vil ikke love en dansk VM-finale, men han tror fuldt og fast på, at Danmark kan byde Frankrig op til noget af en svingom i fredagens VM-semifinale. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tidligere har respekten været kolossal, men nu føler landstræner Jesper Jensen, at Danmark godt kan tillade sig at være i øjenhøjde med Frankrig, der er modstanderen i fredagens VM-semifinale.

Hvis solen skinner lige så meget på Danmarks håndboldkvinder, når de fredag spiller VM-semifinale mod Frankrig, som den gjorde på landstræner Jesper Jensen, da han torsdag udlagde semifinaleteksten foran hotel Princess i Barcelona, hvor landsholdet bor, bliver det en strålende kamp.

Og landstræneren slog i hvert fald selv straks den optimistiske tone an.

- Vi har tidligere set op til Frankrig, men nu føler jeg, at vi kan vi godt tillade os at være i øjenhøjde med dem. Jeg synes, at vi står et sted, hvor kan tillade os at have en fornemmelse af, at vi godt kan slå Frankrig.

Annonce

- Der er naturligvis en stor respekt for dem, men vi er ikke underdanige. Vi har spillet os tættere på verdenstoppen.

Der er naturligvis en stor respekt for dem, men vi er ikke underdanige.

Landstræner Jesper Jensen

Men, men, men.

Jesper Jensen har i sin tid som landstræner mødt Frankrig fire gange, og han har tabt hver gang.

- Det har været kampe, hvor vi har følt, at vi har været fint med. I et par af kampene har deres målvogtere afgjort det for dem. Nu er det så, at vi skal ud at bevise, at vi er blevet bedre. Jeg synes, at vi er et andet hold nu og har forbedret os på stort alle parametre.

To friske keepere

Indtil videre i slutrunden har Danmark haft VM-turneringens to klart bedste målvogtere i Althea Reinhardt og Sandra Toft, og det siger næsten sig selv, at der også skal leveres på højt niveau inde i buret, hvis Frankrig skal nedlægges.

- Det er vi ret rolige omkring. Vi har to helt friske keepere, og vi har Sandra, der til daglig spiller på et tophold i den franske liga, så hun har selvfølgelig et rigtig stort kendskab til stort set alle de franske spillere.

Landstræneren, der også er klubtræner i Team Esbjerg, ved også selv en masse om franske profiler som Zaadi, Foppa, Nocandy og hvad de nu ellers hedder.

- De spiller alle Champions League, så vi møder jo hinanden på kryds og tværs hele tiden. Derfor er det nemmere at lave taktik mod Frankrig, end det for eksempel var mod Brasilien. Der er forhåbentlig ikke så meget, der kan komme bag på os.

Annonce

Fysisk og dynamisk

Jesper Jensen vurderer også, at det bliver to af verdens allerbedste forsvar, der står overfor hinanden i Palau d'Esports i Grannolers fredag ind under aften.

- Frankrig har et stærkt fysisk og meget dynamisk forsvar, mens vi jo helst vil dække lidt anderledes op og stå lidt tilbage.

Torsdag aften lagde landsholdet sidste hånd på forberedelserne med en let omgang haltræning. Samtlige 16 spillere i truppen er meldt klar til VM-semifinalen, der spilles fredag kl. 17.30.

Annonce
Fodbold For abonnenter

SønderjyskEs rekord-debutant fører an, når Danmark går på banen til EM: - Jeg er ikke gået efter at blive anfører, men det ligger til mig

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce