Annonce
Sønderjyske Ishockey

Optræk til en vild serie: Det ligner til forveksling en kvartfinale mellem SønderjyskE og Herning

Brendan Harms stod for to af målene, da SønderjyskE tirsdag aften vandt en sikker sejr på 5-1 ude over  Rødovre. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
I hele 11 sæsoner delte de mesterskaberne mellem sig, men i denne sæson skal SønderjyskE og Herning med meget stor sandsynlighed mødes allerede i en kvartfinale. Tirsdag aften vandt de lyseblå en sikker sejr på 5-1 i Rødovre.

Ishockey: Det kan kun blive vildt.

Det trækker nemlig mere og mere op til, at SønderjyskE og Herning i denne sæson får "fornøjelsen" af hinanden i en kvartfinaleserie.

SønderjyskE er nummer fem efter tirsdagens sikre sejr på x-x i Rødovre med 69 point og tre kampe tilbage af grundspillet, mens Herning er nummer fire med 71.5 point med to kampe tilbage.

Og reglerne er netop sådan skruet sammen, at nummer fire og fem fra grundspillet skal møde hinanden i playoff.

Frederikshavn, der aktuelt er sekser, kan dog nå at blande sig. Holdet står på 65 point med tre kampe, men alt tyder altså på en kvartfinale-klassiker mellem de to tidligere topklubber, der i perioden fra sæson 2004-05 og helt frem til sæson 2014-15 fordelte mesterskaberne mellem sig med fem til midtjyderne og seks til sønderjyderne.

Om SønderjyskE så når at overhale Herning i de sidste tre grundspilskampe, hvor modstanderne hedder Odense hjemme og Rungsted både ude og hjemme, og dermed får fordel af at indlede og spille en eventuel kamp syv hjemme i Vojens, giver de sidste runder et svar på.

Annonce

Gang i sagerne

Tirsdagens SønderjyskE-kamp i Rødovre begyndte meget stille og roligt, da første periode hverken bød på mål eller udvisninger.

Der kom til gengæld gang i sagerne fra begyndelsen af anden periode, hvor SønderjyskE's førstekæde slog til med 1-0-føringsmålet, da William Boysen scorede sit sæsonmål nummer ni efter forarbejde af Brendan Harms og tilbagevendte Victor Carlsson.

Og det blev hurtigt endnu mere behageligt for cheftræner Mario Simioni at kigge op på måltavlen i Rødovre Centrum Arena.

Martin Eskildsen fordoblede de lyseblås føring godt halvvejs i midterperioden i en situation, hvor Rødovre netop var blevet fuldtallig, og bare godt tre minutter senere blafrede netmaskerne igen inde bag Rødovres målmand, da Mads Eller var på pletten efter forarbejde af Rasmus Lyø og Steffen Frank.

Så 3-0 og altså fred og ingen fare før de sidste 20 minutter, hvor Brendan Harms fik sat to scoringer i kassen, men det lykkedes Thor Dreslers Rødovre-tropper at få lavet et enkelt mål - og så endte det altså med sejr 5-1 og tre sikre point.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce