Annonce
Vejen

Ordensmagten tager jernhesten: Cyklende betjente skal skabe mere synlighed og tryghed blandt borgerne

Det bliver hovedsageligt politiassistenterne Michael Hanquist og Kirsten Rudebeck, som borgerne fremover kan møde på cykel i bybilledet. Foto: Dorthe Andresen
Cyklende betjente. Det billede kan borgerne i Vejen fremover komme til at opleve, efter at politiets beredskabsstation i Vejen har udvidet vognparken med et par cykler. Formålet er, at betjentene skal skabe mere synlighed og tryghed i byen.

Vejen: Politiets patruljebiler er ikke noget særsyn i bybilledet. Men fremover kan borgerne i Vejen også møde betjente på patruljecykler.

For betjente, der sidder bag lukkede ruder i en politibil, er måske ikke lige dem, man forsøger at praje, hvis de kører forbi på gaden.

Kommer de derimod på cykel, bliver det pludselig en del nemmere at tage kontakt til dem. Og de to politiassistenter, som borgerne hovedsageligt kommer til at møde på veje og stier, er Kirsten Rudebeck og Michael Hanquist.

Annonce

- Vi vil bestræbe os på at komme rigtig meget ud. Der er jo masser af stier og andre områder, hvor vi kan komme, fortæller 35-årige Kirsten Rudebeck.

- Og så virker det måske ikke så "farligt", når vi kommer. Det er jo en anden måde at se politiet på, supplerer 37-årige Michael Hanquist med et smil.

At det lige netop er de to politiassistenter, der har fået cykeltjansen, skyldes, at de begge arbejder med forebyggelse.

- Målet er, at folk skal føle sig trygge, og så er vi måske også nemmere tilgængelige på cykel, siger Kirsten Rudebeck, der har været på stationen i Vejen de seneste tre år, mens Michael Hanquist kan skrive to år i Vejen på sit cv. Inden da har de begge været på andre politistationer i det syd- og sønderjyske område.

Både Michael Hanquist og Kirsten Rudebeck glæder sig til at komme ud blandt borgerne på en anden måde end de plejer.

- Det bliver fantastisk. Vi bliver lidt nemmere at gå til for borgerne, siger Kirsten Rudebeck, mens Michael Hanquist supplerer:

- Vi virker måske lidt lukkede og for os selv, når vi er i patruljevognen.

Kan rykke ud

Når betjentene hopper på cyklerne, så betyder det ikke, at de ikke kan hjælpe med presserende opgaver, hvis de dukker op et sted i nærheden.

- Vi skal melde os på til vagtcentralen, at nu cykler vi ud i Vejen midtby. Så vi kan sagtens bruges til opgaver, men det primære mål er forebyggelse, siger Kirsten Rudebeck.

I første omgang vil man kunne møde de cyklende betjente i formiddags- og middagstimerne.

- Men vi skal også have nogle aftenvagter, så vi kan være ude i eftermiddagstimerne, siger Kirsten Rudebeck.

Kirsten Rudebeck og Michael Hanquist glæder sig til at hoppe på cyklerne og komme ud og møde borgerne på en mere uformel måde. Foto: Dorthe Andresen

De to politiassistenter slår fast, at man meget gerne må kontakte dem, når de kommer cyklende - uanset om man bare vil have en uformel snak med dem, eller hvis man har spørgsmål.

Annonce

I øjenhøjde med borgerne

Morten Alslev, der er leder af Beredskabsstationen i Vejen, håber, at politiet med den nye cyklende patrulje kan styrke relationerne mellem politiet og borgerne. Og med cyklerne kan betjentene også nemmere tage en tur på for eksempel cykelstier og rundt i anlægget.

- Vi skal hele tiden arbejde for at blive bedre til at møde borgerne i øjenhøjde. Det ligger mig meget på sinde, at vi har et synligt politi i Vejen Kommune, siger Morten Alslev, der opfordrer borgerne til at tage fat i de to betjente, når de møder dem på gaden.


Vi skal hele tiden arbejde for at blive bedre til at møde borgerne i øjenhøjde. Det ligger mig meget på sinde, at vi har et synligt politi i Vejen Kommune.

Morten Alslev, stationsleder, Beredskabsstationen i Vejen


- Nogle gange ser eller oplever folk noget, men de vil ikke belemre politiet med det. Men når man møder dem tilfældigt, så kommer der nogle gange ting frem, siger stationslederen, der også har slået et slag for, at betjentene tager en gåtur gennem byen.

- Det indførte jeg for halvandet år siden, at vi hver dag går en fodpatrulje i Vejen centrum. Vi ligger så godt (stationen ligger lige i Vejen midtby, red.), at det er nemt lige at gå en tur, siger Morten Alslev.

Han fortæller, at det ikke kun bliver Vejen by, der får glæde af at se cyklende betjente. Det vil også kunne forekomme i for eksempel Brørup og Holsted.

- Målet er, at vi kommer lidt overalt. Og når vi alligevel er ude med bussen, så kan vi godt tage en cykeltur, siger han.

Annonce
Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

34-årig måtte undvige og endte i autoværnet: Modkørende kørte direkte mod ham i forkert vejbane

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce