Annonce
Vejen

Ordensreglement skal stoppe for uroen ved Jels Søbad

Hvis jelspigen kunne sladre, så ville hun kunne fortælle en hel del, om hvad der foregår i aften- og nattetimerne ved søbadet i Jels. Arkivfoto: Søren Dippel
Høj musik, indtagelse af alkohol, berusede unge samt masser af affald. Det er bagsiden af medaljen ved søbadet i Jels. Nu har Vejen Byråd vedtaget ordensbestemmelser, så politiet kan håndhæve ro og orden.
Annonce

Jels: De dejlige sommertemperaturer, som i længere periode gennem de seneste uger har sat den vejrmæssige dagsorden, har gjort arealerne ved søbadet i Jels til et særdeles populært opholdssted.

I dagtimerne er der badet på livet løs i søen, men også i aften- og nattetimerne har mange gjort hinanden selskab i området. Mange har været en anelse højrøstede, og der er også spillet musik fra ikke så få soundboxe, som kan præstere lyd i den høje ende af decibel-skalaen.

Udover høj musik har arealerne i morgentimerne efter de natlige udskejelser også været præget af tomme dåser, knuste flasker og bunkevis af andet affald. Alt sammen er det på et tidspunkt blevet naboer og borgere i Jels for meget.

Bestemmelserne

Det ordensreglement, som Vejen Byråd har udarbejdet, har følgende ordlyd:

Paragraf 1: Motorkøretøjer og knallerter må ikke færdes ved søbredden og på

de omkringliggende græsarealer.

Paragraf 2: Affald må ikke henkastes.

Paragraf 3: Høj musik og støjende adfærd må ikke finde sted.

Paragraf 4: Brug af åben ild må kun finde sted på de dertil indrettede pladser.

Paragraf 5: Overtrædelse af ordensbestemmelserne kan straffes med bøde.

Det har resulteret i en række henvendelser til både politiet og til Vejen Kommune. Ikke kun borgere, men også lokalrådet i Jels har gjort opmærksom på gener bestående af høj musik, indtagelse af alkohol, berusede mennesker og henkastet affald.

Annonce

Borgere er utrygge

Borgerne i Jels føler sig generet og utrygge og ønsker derfor kommunens hjælp til at få etableret nogle trygge rammer, som alle kan være i.


Vi er nødt til at gøre noget, for vi har hidtil ikke været vant til denne uro ved søbadet.

Egon Fræhr, borgmester


Tirsdag eftermiddag har Vejen Byråd vedtaget et ordensreglement. Med ordensbestemmelser vil politiet kunne håndhæve ro og orden. Bestemmelserne skal nu bekendtgøres ved opslag i området ved søbadet.

-Vi er nødt til at gøre noget, for vi har hidtil ikke været vant til denne uro ved søbadet, konstaterede borgmester Egon Fræhr.

Viceborgmester Morten Thorøe (V) ærgrede sig: - Det er fint nok, at vi vedtager disse ordensbestemmelser, men de pågældende burde tage mere ansvar. Men søbadet er desværre er ikke det eneste sted, hvor vi oplever dette. Vi kan kun opfordre til, at vi passer på vores alle sammens søbad.

Når vejret arter sig, er Jels Søbad et særdeles eftertragtet udflugtsmål. På de gode varme sommerdage, kan der være helt op til 1.000 besøgende. Og når aftenmørket sænker sig, er det altså ikke slut med at fornøje sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce