Annonce
Debat

Ordentlig ældreomsorg handler ikke kun om penge - men også om kulturen på området

Uffe Clausen
Annonce

Ældrepleje: Kirsten Normann Andersen (SF) skriver i en replik 15.8., at hun holder meget af ældreminister Thyra Frank, men bare ikke er enig i hendes og dermed regeringens ældrepolitik.

Det gamle ord om, at "den, man elsker, tugter man", render mig i hu, og det er rart at få det indtryk, at luften i det politiske bageri nu er så god, at der kan føres gode og nyttige forhandlinger til gavn for de ældre.

Luften gik heldigvis hurtigt ud af den sommeropblæste ballon med den bebudede storm på ældreministeren, og i samrådet den 14.8. var det da også en meget veloplagt og sommerglad ældreminister, der svarede fyldestgørende og beredvilligt på alle de kringlede spørgsmål fra Astrid Krag og Kirsten Normann Andersen.

Sagen om penge til ældreområdet er et ping-pong-spil mellem kommunerne og regeringen om, hvor pengene skal komme fra, og det er mit indtryk, at regeringen sammen med et flertal i Folketinget gerne vil styrke indsatsen på ældreområdet..

Men det er hævet over enhver tvivl, at det er kommunernes ansvar at prioritere, så der er penge nok til en ordentlig og forsvarlig ældrepleje og omsorg. Og desværre ser vi mange bebudede nedskæringer i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger i kommunerne.

Man kunne jo godt begynde at diskutere, hvad kommunerne i øvrigt bruger pengene til?

Derfor er det også vigtigt, at der sker en kortlægning af de behov, der er for flere varme hænder og ekstra uddannelse på ældreområdet. Og det er just det, Thyra Frank har iværksat, og hvor en kommission skulle komme med sine udtalelser til november, så der er et ordentlig grundlag at arbejde videre ud fra.

Alt handler ikke om penge, men i høj grad også om den kultur, der hersker indenfor ældreområdet, hvor der gerne skulle være en dygtig ledelse, som ikke behøver at være udprægede teoretikere, men måske mere praktikere med hjertet på det rigtige sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce