Annonce
forside

Ordentlighed i heliportsagen

Læserbrev: - Vi etablerer en task force med ekstern hjælp i lighed dem den, som vi tidligere har haft til gennemgang af børneområdet. Konkrete sager som heliport-sagen og andre, der har fyldt i medierne, skal gennemgås, og det samme gælder en række tilfældigt udvalgte sager. De vil alle blive gennemgået minutiøst, forklarer borgmester Henrik Frandsen.

Således stod der i JydskeVestkysten den 12. oktober i år.

Og hvad betyder det så?

Betyder det, at sagen omkring heliporten udsættes til efter denne undersøgelse?

Næ, åbenbart ikke. Sagen er således på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet den 25. oktober.

Hvordan kan borgmesteren på den ene side foreslå økonomiudvalget, at der skal laves en undersøgelse af den afdeling, som blandt andet har sagsbehandlet heliportsagen, og samtidig sætte den sag på dagsordenen, før undersøgelsen er gennemført?

Hvorfor haste heliportsagen igennem nu, for efterfølgende at undersøge om alt er foregået efter bogen i selv samme sag?

Hvad gør vi, hvis det viser sig, at sagen ikke er belyst korrekt? Hvad med verdensnaturarven?

Det giver da ikke rigtig nogen mening.

Og, vi skal lige huske på, at ingen, jeg gentager, ingen, investorer eller operatører har vist interesse for en sådan heliport.

Til gengæld har blandt andet Rømø-Tønder Turistforening udtrykt meget stor bekymring af hensyn til turismen. Turistforeningen, som vi årligt støtter med over 2,7 millioner kroner for at fremme turismen, er lodret imod.

Alle begår fejl. Og det er ingen skam at indrømme at have begået en fejl.

Lad os udsætte sagen. Lad os være ordentlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce