Annonce
Debat

Ordskvalder fra Messerschmidt

Billedtekst her. Foto: Dit Navn

Man forstår godt, at hestene i Dansk Folkeparti for tiden bides. Ikke alene blev partiet mere end halveret ved valget til Folketinget i juni sidste år, da kun 7,8 procent af vælgerne satte kryds ud for DF. Derouten er fortsat.

I de seneste meningsmålinger viser strømpilen, at DF nu opnår under syv procents vælgertilslutning.

I koret af kritikere og besserwissere der popper op, melder nu Morten Messerschmidt sig, og han siger det befriende, at det ikke kun - hvis overhovedet kunne man tilføje - er kommunikationen, den har været gal med, men også indholdet, og han opfordrede lørdag i tillægget Danmark, som  udkommer med denne avis, til en skærpelse af det politiske indhold.

Annonce

Og det skal være på værdipolitikken, hvor han taler om en tydeliggørelse af danskernes førstefødselsret til Danmark. Han citerer Grundtvig og siger, at de, der ikke vil Danmark og ikke i hjertet er danske, skal rejse ud.

I virkeligheden er der ikke i Messerschmidts meldinger meget nyt, og det er med god grund. Sandheden er, at Dansk Folkeparti på meget lange stræk har sejret i en grad, så partiets grundlæggende indvandrerkritiske linje er blevet adopteret af de fleste af Folketingets partier groft skåret kun med undtagelse af Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

Men denne succes har også givet DF, der udover indvandrerkritikken reelt kun har haft de ældre og lidt EU-kritik på menuen, det problem, at partiet ikke længere skiller sig ud.Men denne succes har også givet DF, der udover indvandrerkritikken reelt kun har haft de ældre og lidt EU-kritik på menuen, det problem, at partiet ikke længere skiller sig ud.Og når Messerschmidt nu taler om, at næste fase er hjemsendelse for de ikke ren-hjertede, ved han udmærket, at han her, som alle andre, render ind i konventioner og andet, som forhindrer Danmark i at sende eksempelvis uønskede danske statsborgere med muslimsk baggrund et andet sted hen. For mange af dem vil Danmark være deres hjem uanset hvor kriminelt eller fædrelandsfjendtlige de nu opfører sig.

Det ved Messerschmidt udmærket, og derfor er der megen ordskvalder i hans seneste melding.

DF havde chancen for at tage regeringsansvar, men ville hellere råbe højt på sidelinjen. Det er også blevet straffet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Debat

Debat: Er vejvækst den bedste løsning?

Annonce