Annonce
Udland

Oscar-fest bliver igen i år afviklet uden vært

Mike Blake/Reuters
Oscar-uddelingen i 2019 var den første uden vært. Den vendte seertallet, der var faldet gennem flere år

Årets mest prestigefulde filmprisuddeling i Hollywood - Oscar-uddelingen 2020 - bliver igen i år uden vært. Det meddeler lederen af tv-stationen ABC Television Entertainment.

- Lad mig bekræfte det nu. Sammen med akademiet har vi besluttet, at der ikke bliver nogen traditionel vært i år, siger Karey Burke.

Oscar-uddelingen i 2019 var den første i 30 år, som ikke havde nogen vært.

ABC Entertainment, som står bag Oscar-showet, havde sidste år flere seere under showet, efter at seertallet havde været faldende gennem fire år. Seertallet hos ABC var på 29,6 millioner sidste år.

Sidste år blev priserne præsenteret og givet af forskellige Hollywoodskuespillere.

Dermed blev der brudt en tradition, hvor værter har ledet slagets gang i en lang årrække bortset fra en enkelt gang i 1989.

Burke siger, at organisatorerne af showet vil gentage alt det, der virkede så godt sidste år.

- Masser af underholdningsværdi, store musicalnumre og stor komedier. En masse elementer, som allerede er blevet brugt, og som vi tror på, vil blive et fantastisk underholdende show igen, siger hun uden at oplyse detaljer.

Nomineringerne til Oscar-statuetterne 2020 vil blive offentliggjort mandag.

I december 2018 trak komiker og skuespiller Kevin Hart sig fra den prestigefulde rolle som vært for ved prisuddelingen 2019.

Det skete på grund af protester over en række tidligere udtalelser. Kritikere kaldte dem for homofobiske.

Beslutningen om at udelade en vært til showet blev taget på grund af det, som Karey Burke har kaldt "roderiet" med Harts tilbagetræden.

Akademiet, der uddeler priserne, har gennem flere år været under pres for at øge mangfoldigheden i showet. Hart skulle være en af en håndfuld sorte værter, der har styret showet.

Prisuddelingen finder i år sted den 9. februar.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce