Annonce
Debat

Öslem Cekic gør det rigtige

Læserbrev: JydskeVestkysten skriver den 9. januar, at børnebogsforfatter, debattør og tidligere folketingsmedlem Öslem Cekic skriver historie til 175.000 skoleelever om omskæring af drengebørn.

Modigt og rigtigt gjort af Cekic, da denne ældgamle tradition på ingen måder skal kriminaliseres ved et forbud, da det er en vigtig del af de jødiske såvel som de muslimske religiøse ritualer, som skal respekteres på lige fod med de kristne ritualer.

At Cekic går oplysningens vej er helt rigtigt, da debatten efterhånden er afsporet med argumenter som lemlæstelse og tortur, når der i virkeligheden er tale om et enkelt indgreb udført under lægeligt tilsyn, der er med til at give de implicerede identitet som jøder eller muslimer.

Der er i den grad brug for en dybere forståelse for de forskelligheder, som religionerne repræsenterer - og ikke en ensidig jagt på det, som som er anderledes end mit eget, og denne forståelse bidrager Öslem Cekic med på smukkeste vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce