Annonce
Kolding

Otte byrødder skriver syrer-brev til ministeren

En syrisk familie fra Andst står til at blive hjemsendt til Damaskus, da Udenrigsministeriet nu skønner, at det er sikkert for dem at vende hjem til Damaskus. Faderen har arbejdet i Danmark i to år. Moderen er under uddannelse som sosu, og søskendeparret Hussam og Dania Al-Kholi (billedet) går på henholdsvist Hansenberg og Kolding HF og VUC. Arkivfoto: Jacob Schultz

Kolding/Vejen: Otte af Kolding Byråds 25 medlemmer sender nu et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med en opfordring til, at der findes løsninger, så udvisningstruede syriske børn, familier og unge kan fortsætte deres liv i de lokalområder, hvor de bor, arbejder og studerer.

Det er Enhedslistens Benny Dall, der har taget initiativ til skrivelsen på baggrund af blandt andet JydskeVestkystens artikel om søskendeparret Hussam og Dania Al-Kholi, som bor med deres familie i Andst. De to går på henholdsvist Hansenberg og Kolding HF og VUC, og efter seks år i Danmark har de fået annulleret deres opholdstilladelse af Udlændingestyrelsen, efter at Danmark som det første land i verden er begyndt at inddrage syrernes opholdstilladelser med den begrundelse, at forholdene i Damaskus vurderes sikre nok til at vende hjem.

I brevet til Tesfaye står der blandt andet, at "Vi er en gruppe medlemmer af Kolding Byråd, som ser med bekymring på, at familier, børn og unge med baggrund i Syrien mister deres opholdstilladelse med henblik på, at de så skal rejse tilbage til et land, hvor der er tvivl om sikkerheden, og som fortsat er styret af et brutalt diktatur."

Annonce

Det er Mette Voss (SF), Hans Holmer (SF), Merete Due Paarup (R), Hamlaoui Bahloul (S),  løsgænger Jesper Elkjær, Elvis Comic (S), løsgænger Hanne Dam og altså Benny Dall, der har skrevet under på brevet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce