Annonce
Esbjerg

Otte fonde i Esbjerg står klar med millioner til ny aktivitetspark i Østerbyen

I Eventyrskoven planlægges der en scene med tilskuerpladser, boardwalk (et hævet fortov af træ) med højtlæsningsstationer, eventyr-legestier og hulebyggeri. Foto: Esbjerg Kommune.
Esbjerg Kommune havde anmodet om støtte på 1,6 millioner kroner til den nye Spektrumparken, men lokale fonde har tilsammen givet tilsagn på i alt 2,6 millioner kroner. Der bliver tale om en spektakulær park.

Esbjerg: Et grønt område på ikke færre end 247.000 kvadratmeter, svarende til cirka 35 fodboldbaner, hvor alle borgere – børn, unge og voksne – kan mødes og være sammen om fælles oplevelser, uanset om de vil skate i et urbant streetområde, opleve højtlæsning i naturen eller bare hænge ud.

Østerbyen i Esbjerg skal have et nyt, spektakulært rekreativt område kaldet Spektrumparken fra Præstegårdsskolen Urban i nord til Paradissøerne i syd, og i alt otte lokale fonde har meldt sig med donationer til formålet, som under udviklingsfasen modtaget støtte fra både Realdania og Lokale- & Anlægsfonden, og Esbjerg Kommune har allerede afsat 3,4 millioner kroner til realiseringen.

Faktisk har de otte lokale fonde, som beløbsmæssigt er anført af Johann Hoffmann Fonden og Claus Sørensens Fond med hver 800.000 kroner, toppet ansøgningen fra Esbjerg Kommune. Kommunen anmodede nemlig om støtte på 1,6 millioner kroner, men fondene har tilsammen givet tilsagn på i alt 2,6 millioner kroner under forudsætning af, at der opnås matchende støtte fra Fællesrum-puljen under Realdania. Foruden de lokale fonde har projektet modtaget tilsagn om to millioner kroner fra Lauritzen Fonden.

Annonce

De støtter

Foruden de lokale fonde har projektet modtaget tilsagn om 2.000.000 kroner fra Lauritzen Fonden.

De lokale fonde har givet som følger:

Claus Sørensens Fond, 800.000 kroner

Johan Hoffmann Fonden, 800.000 kroner

Obbekiær Fonden, 250.000 kroner

Blue Water Fonden, 200.000 kroner

Lida og Oskar Nielsens Fond, 200.000 kroner

Esbjerg Fonden, 150.000 kroner

Alice og Tage Sørensens Fond, 150.000 kroner

Esbjerg Ugeavis Fond, 50.000 kroner

Mange støtter

- Vi synes helt generelt, at der tale om et godt projekt, ligesom fondene har givet udtryk for, at de gerne vil støtte op om Østerbyen, hvorfra man i forvejen ikke modtager så mange ansøgninger i forhold til andre steder i byen, forklarer Henry Heiberg, der er næstformand i Johann Hoffmann Fonden og udtaler sig på vegne af de otte fonde.

Han fremhæver ligeledes som en stærkt motiverende faktor det storstilede sociale projekt, som Lauritzen Fonden er i færd med i Østerbyen, hvor man arbejder ud fra en vision om, at flere børn og unge, der lever i økonomisk, social og kulturel fattigdom, bliver bedre rustet til at finde vej gennem uddannelse og ind i beskæftigelse.

- Fondene er generelt enige om, at man gerne vil bidrage og støtte op om Lauritzens indsats i Østerbyen. Jeg tror, alle er taknemmelige over det, Lauritzen Fonden har sat sig i spidsen for, siger Henry Heiberg, der også oplyser, at fondene i forbindelse med dette projekt undtagelsesvist er villige til at konvertere eventuelle besparelser til mere projekt forstået på den måde, at i det tilfælde, projektet finder besparelser, vil pengene blive i projektet.

Det skal parken indeholde

Spektrumparken har under udviklingsfasen modtaget støtte fra både Realdania og Lokale- & Anlægsfonden, og Esbjerg Kommune har allerede afsat 3,4 millioner kroner til realiseringen. I øjeblikket afventer Esbjerg Kommune resultatet af ansøgning til Fællesrum-puljen, der kan støtte projektet krone til krone. Ansøgningen var forventet på syv millioner kroner, men er ændret til otte millioner kroner i kraft af de ekstra penge fra de otte fonde. Hvis ansøgningen bliver imødekommet, vil man allerede i 2021 begynde projekteringen og anlægget af etape 1 af Spektrumparken, som udgør områderne Frikvarteret og Eventyrskoven.

Udvikling og projektering af de to resterende etaper i Spektrumparken arbejdes der videre med i 2020/2021.

Parken skal efter planen inddeles i fire zoner. I Frikvarter-zonen vil der være streetaktiviteter, klatrefaciliteter, bakkelandskab, fodboldbaner, containermiljø og meget andet. I Eventyrskoven planlægges der en scene med tilskuerpladser, boardwalk (et hævet fortov af træ) med højtlæsningsstationer, eventyr-legestier og hulebyggeri.

På Sanseengen vil man kunne finde madpakkehus, dyrefold, engfauna, shelter, bålsted og en raftegård.

Endelig vil de eksisterende Paradissøer også etableres forbedrede opholdsmuligheder og en boardwalk, der gør det muligt at komme hele vejen rundt om søerne.

Derudover vil det efter planen også være muligt at låne bolde, løbehjul, og andet grej, så brugerne nemt kan bruge de mange nye faciliteter i forbindelse med eksempelvis børnefødselsdage eller andre arrangementer.

I Frikvarter-zonen vil der være streetaktiviteter, klatrefaciliteter, bakkelandskab, fodboldbaner, containermiljø og meget andet. Foto: Esbjerg Kommune.
Kortet over den nye park viser tydeligt inddelingen i fire zoner, hver især med et spændende præg. Kort: Esbjerg Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Annonce