Annonce
112

Otte vidner på én dag: Venter dom i volds- og trusselssag torsdag

Arkivfoto: Claus Thorsted

SØNDERBORG: Torsdag fortsætter retssagen mod de i alt fire personer, som er tiltalt i den ganske omfattende retssag, som dækker to sammenstød mellem to grupperinger i Abild i løbet af sommeren.

De fire er tiltalt for flere tilfælde af rå og farlig vold, ligesom vidnetrusler, trusler mod politiet og betydeligt hærværk fylder godt op i anklageskriftet.

Alle fire, tre mænd på henholdsvis 21, 29 og 35 år samt en 36-årig kvinde, har alle på nær én nægtet alt. Det er den 29-årige, som har erkendt sig skydig i at have smadret bagruden på en bilists bil med en økse, da det den 16. juni kom til et skænderi mellem den forbipasserende bilist og gruppen.

I alt 12 vidner er på plads i sagen, hvoraf man på sagens anden retsdag, tirsdag, fik forklaringer fra de otte.

Derfor ser det ud til, at man torsdag eftermiddag vil kunne afsige dom i sagen, vurderer anklager Mads-Emil Wietz:

- Måske falder der dom torsdag. Vi mangler endnu et vidne på ét af forholdene, men han har været svær at få fat på. Der mangler en vidneforklaring, og så vil vi kunne gå videre, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce