x
Annonce
Esbjerg

Oven i kaos om JRJ Anlægs byggesag: Skal fjerne banner med logo fra nyt byggeri

Jesper Rohr Jørgensen har idag skiftet bannerne på sin grund ud efter et påbud fra Vejdirektoratet. Foto: Kåre Welinder
Vejdirektorat har bedt Jesper Rohr Jørgensen fra JRJ Anlæg om at fjerne banner med logo, selv om han ejer grunden, skal have sin virksomhed på grunden og selv foretager anlægsarbejdet i forbindelse med JRJ Anlægs nye firmadomicil.

Ribe: Oven i Jesper Rohr Jørgensens sag med Planklagenævnet har Vejdirektoratet bedt ham fjerne et banner, der på et hegn på grunden ved Varde Hovedvej 17 fortalte, at JRJ Anlæg her opfører et nyt firmadomicil.

Samtidig står der få hundrede meter mod nord endnu et reklameskilt for en lokal bilforhandler, der har stået der i årevis, men som ikke er fjernet.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Vejdirektorat, og herfra lyder forklaringen, at det ikke er tilladt at have opsat et banner, der reklamerer for JRJ Anlæg. Dette til trods for, at det er ham, der ejer grunden, ham der skal have sin virksomhed på grunden og ham, der står for selve anlægsarbejdet i forbindelse med virksomheden, ligesom SKAT stiller krav om, at han har pligt til at synliggøre, at det er ham, der arbejder på grunden, så forbipasserende tydeligt kan se det.

Men Vejdirektoratet henviser til Naturbeskyttelseslovens paragraf 21 om friluftsreklamer, hvor det hedder, at "I det åbne land må der ikke opsættes plakater, afbildninger, fritstående skilte, lysreklamer og andre indretninger i reklame- og propagandaøjemed", og til trods for, at der findes en lang række undtagelser til paragraf 21, omfatter ingen af disse JRJ Anlæg.

Jesper Rohr Jørgensen kan først få lov til at skilte for sin virksomhed, når den fysisk er flyttet til adressen Varde Hovedvej 17, idet der ifølge Vejdirektoratet ikke gives dispensationer til paragraf 21.

Det er Vejdirektoratets vejtilsyn, der har bedt ham om at nedtage bannerne, men tilsynet kender intet til et stort reklameskilt på hjørnet af Jedstedvej og Varde Hovedvej.

- Det er selvfølgelig beklageligt, hvis vores vejtilsyn indberetter nogle og ikke gør det ved andre, forklarer Vejdirektoratet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce