Annonce
Kolding

Over 10 coronasmittede er nu indlagt på Kolding Sygehus

Patienterne bliver indlagt i isolation, hvis det bliver vurderet i den fremskudte vurderingsenhed, at de kræver videre udredning for at finde ud af, om patienterne er smittet med corona eller ej. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt
Nu bliver coronasmittede også indlagt på Kolding Sygehus. Indtil videre er det ellers kun på Odense Universitetshospital, at regionens coronasmittede er blevet indlagt. Fredag middag var der 12 smittede på Kolding Sygehus.
Annonce

Kolding: Hidtil er coronasmittede fra Region Syddanmark blevet indlagt på Odense Universitetshospital (OUH), men der er nu så mange smittede, at Kolding Sygehus også er blevet taget i brug. Der er dog fortsat flere pladser på OUH.

Det oplyser Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt. Hun fortæller, at der fredag ved middagstid var 12 coronasmittede indlagt på Kolding Sygehus.

- Planen var, at man først fyldte et vist antal pladser op på OUH, og inden for de seneste par dage er man så begyndt at have coronasmittede på andre sygehuse, siger kommunikationschefen.

På Kolding Sygehus er både Plan 6 og Plan 7 dedikeret til coronasmittede og patienter, der potentielt er smittet med virussen. I alt er der 96 af den slags sengepladser på Kolding Sygehus. Knap 30 af de sengepladser var optaget fredag middag, hvoraf 12 af patienterne på det aktuelle tidspunkt var blevet testet positiv for coronavirus.

Ring før du møder op

  • Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.
  • Du skal i stedet ringe til din egen læge. Uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten.
  • Telefonnummeret til lægevagten i Region Syddanmark er 70 11 07 07.
Annonce

Flow i patienterne

De patienter, der bliver indlagt til videre udredning på Kolding Sygehus, har først været igennem den fremskudte vurderingsenhed, der står foran sygehuset. Efter sygehuset har konstateret, hvad patienten fejler, bliver patienten ført videre til den rette afdeling.

- Der er hele tiden flow i det. Dem, der kommer ind og bliver vurderet i enheden, og hvor det vurderes, at patienten skal ind på sygehuset, bliver indlagt i isolation til udredning. Patienterne bliver podet, og man finder ud af, om de har corona eller ikke-corona. Dem, der ikke er smittede, kommer videre i systemet, hvad enten det er til en anden afdeling eller hjem, afhængigt at hvad de fejler. Dem, der har corona, bliver liggende, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Fredag formiddag var der på landsplan 386 patienter indlagt på grund af corona, hvoraf 94 lå på intensiv. 2010 danskere var på samme tidspunkt blevet testet positive for coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce