Annonce
Haderslev

Over 1000 så med: Hjertegavens store auktion slog alle rekorder og satte Haderslev på landkortet

Hjertegaven fik lørdag besøg af Go' Morgen Danmark i timen inden auktionen begyndte. Det var Puk Elgård, der var vært. Auktionarius Alex Bødiker fortalte TV-værten om nogle af de fine donationer fra lokale erhvervsdrivende. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Enhver frygt for, at det ville blive svært at samle folk om Hjertegavens store auktion i år, fordi den skulle foregå virtuelt, blev lørdag gjort til skamme. Den slog derimod alle rekorder. Den fik også en fin optakt i Go' Morgen Danmark.
Annonce

HADERSLEV: Aldrig har der været så mange deltagere ved Hjertegavens store auktion, der i år blev afviklet virtuelt og livestreamet via Facebook. Aldrig har den varet så længe men med humøret og opbakningen i top hele vejen. Aldrig har den indbragt så mange penge, og aldrig så tæt på donationernes samlede værdi.

De flittige frivillige fra Røde Kors i Haderslev, Vojens og Gram havde ellers været bekymrede for, hvordan det skulle gå, når nu coronaen havde aflyst den fysiske auktion, men det stod hurtigt klart, at de kunne ånde lettet op.

Over 1000 mennesker fra hele landet kiggede med i løbet af de tre timer og 15 minutter auktionen varede. Der kom bud både lokalt og langvejs fra, og det var pæne bud.

Traditionen tro plejer de kampbårne trøjer fra SønderjyskE Ishockey og SønderjyskE Fodbold at være et hit, og i år var ingen undtagelse - og så alligevel. For første gang nogensinde blev fodboldtrøjen topscorer. Den gik for ikke mindre end 5200 kroner. Det øgede nok værdien, at den havde været båret af Alexander Bah, der scorede i sin landsholdskampdebut mod Sverige for et par uger siden.

Dagens topscorer blev en SønderjyskE fodboldtrøje, der gik for 5200 kroner. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce

Ishockey fik baghjul

Ishockeytrøjen båret af Rasmus Lyø, da SønderjyskE Ishockey vandt 8-1 over Rødovre Mighty Bulls indbragte "kun"3500"kroner, og fik dermed baghjul. Det var helt uhørt.


I løbet af de tre timer og 15 minutter auktionen varede, kom der i alt 77 lod under hammeren til en samlet værdi af 66.091 kroner, og de indbragte tilsammen 60.930 kroner


I løbet af de tre timer og 15 minutter auktionen varede, kom der i alt 77 lod under hammeren til en samlet værdi af 66.091 kroner, og de indbragte tilsammen 60.930 kroner. Altså over 90 procent af den oprindelige værdi, fordi der var mange der fulgte opfordringen fra auktionarius Alex Bødiker til at slå hjernen fra og byde med hjertet.

Nu hjalp det nok også, at Go' Morgen Danmark med vært Puk Elgård sendte direkte fra Hjertegavens hovedkvarter i timen inden auktionen begyndte. TV2 stillede med fem mand høj til at afvikle livesendingen.

Lars og Henning inspicerede nogle af de donerede effekter, og de var imponerede. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Det så de lokale Røde Kors frivillige straks en fordel i, og fik TV-stationens professionelle teknikere til  at hjælpe med lyssætningen.

Klokken 10 begyndte selve auktionen, og der var deltagere med fra hele landet. Vanen tro sørgede Alex Bødiker for en munter stemning, og måtte et par gange undervejs forsikre "at det var kun for sjov", når han pressede folk til at byde lidt højere. Det var jo ikke alle, der var lige vant til det der Sønderjysk humor.

Annonce

Du kan stadig støtte

Man kan fortsat støtte Hjertegaven. Søndag afholder Britt Soos, indehaveren af Pulz Fitness, et virtuelt dance event til fordel for Hjertegaven. Det streames via Hjertegavens Facebookside.

Midt i den kommende uge vil det stå klart, hvor mange penge, Hjertegaven får at gøre godt med i år. Ud over den store auktion, er der også afviklet en Facebook-auktion, og der er kommet kontante donationer ind. Sidste år fik 488 familier hjælp til en lidt bedre jul, end der ellers var udsigt til. Siden den første Hjertegave i 2011 har over 3000 familier fået del i Hjertegaven.

Hjertegaven i helt korte træk

Forretningsmanden Rico Soos tog i sin tid initiativ til Hjertegaven efter han i december 2010 at have hentet pizzaer hos pizzabageren. Overfor lå Røde Kors' daværende genbrugsbutik på Jomfrustien i Haderslev, hvor frivillige var i gang med at pakke 38 kasser, som blev fordelt den aften. Siden har over 3000 familier fået hjælp til en lidt bedre jul, end der ellers var udsigt til.

Året efter gik Rico Soos, Røde Kors i Haderslev, Vojens og Gram samt JydskeVestkysten Haderslev sammen om en årlig indsamling. Den fik navnet Hjertegaven og har siden har været i konstant udvikling.

Hvis du vil støtte Hjertegaven, kan donationer indbetales på Røde Kors' konto i Sydbank på kontonummer 7915 reg. nr. 1175506 eller mobilepay 12482. Du kan også gå på Hjertegavens Facebookside og byde på de donerede varer.

Hjertegaven 2020 afviklede sin store auktion virtuelt, og det blev en kæmpe succes. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Anette Riis Svendsen, formand for Røde Kors Haderslev og Bent Lausen, Formand for Røde Kors i Gram var spændte på dagens auktion. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Birthe Østerby har for 10. gang i træk trasket gaderne tynde for at få opbakning til årets Hjertegave, og det var intet problem i år. Det har det nu aldrig været. Men hun sørgede også for kaffen til de frivillige. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Hjertegaven 2020 afviklede sin store auktion virtuelt, og det blev en kæmpe succes. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Hjertegaven 2020 afviklede sin store auktion virtuelt, og det blev en kæmpe succes. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Inden interviewet på direkte TV, blev Anne-Mette Søgaard "micket" op af TV2-fotografen. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Hjertegaven 2020 afviklede sin store auktion virtuelt, og det blev en kæmpe succes. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce