Annonce
Regionalt

Over 1000 smittede på et døgn: Ni ud af ti kommuner har nu kritiske coronatal

Over 1000 personer er registreret smittede det seneste døgn. Det er ny rekord. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Antallet af smittede med coronavirus sætter på ny rekord på landsplan. I Syd- og Sønderjylland stiger smittetallene også de fleste steder. Kun én af landsdelens kommuner har nu ikke kritisk mange smittede.

Status: For første gang nogensinde, siden coronavirussen kom til Danmark, er der testet over 1000 personer positive på et døgn.

Det sker efter smittetallet søndag ellers også slog rekord med 945 nye tilfælde. Det tal toppes nu, da der på landsplan er registreret 1056 nye smittetilfælde det seneste døgn.

I det syd- og sønderjyske er smittetallene ligeledes steget weekenden over i seks ud af ti kommuner. I Varde er smitten mere end fordoblet, da antallet af nye smittede de seneste syv dage her er steget fra 10 til 23 fra fredag til mandag.

Annonce

Smittetal mandag den 26. oktober 2020

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er fredagens tal)

Varde: 23 (10)

Esbjerg: 56 (65)

Fanø: 1 (0)

Billund: 25 (25)

Vejen: 46 (50)

Kolding: 54 (45)

Haderslev: 26 (17)

Tønder: 36 (36)

Aabenraa: 47 (35)

Sønderborg: 23 (14)

Kilde: Statens Serum Institut

Dermed er situation på ny kritisk i den vestjyske kommune, da det svarer til 46,1 smittede per 100.000 indbyggere. Myndighedernes kritiske grænse er 30.

Også Sønderjylland er ramt af markante smittestigninger. I Haderslev er antallet af smittetilfælde steget fra 17 til 26 fra fredag til mandag. I Aabenraa er antallet steget fra 35 til 47, mens tallet i Sønderborg er gået fra 14 til 23. Det placerer alle tre kommuner på den kritiske liste sammen med Tønder, Kolding, Billund og Vejen.

Kun Fanø har mandag ikke kritisk mange smittede. Vejen er fortsat hårdest ramt i landsdelen med 107,8 smittede per 100.000 indbyggere.

Nye restiktioner

Antallet af indlagte er fra søndag til mandag steget med 18, så der nu i alt er 145 personer indlagte på de danske sygehuse. Det er det højeste antal siden 14. maj. Seks personer er døde med coronavirus siden i går. Dermed er det samlede dødstal nu 708 personer.

Mandag trådte en række nye corona-restriktioner i kraft. Det gælder forsamlingsforbuddet, der foreløbigt frem til 22. november er sænket fra 50 til 10 personer. Derudover er salg af alkohol nu forbudt efter klokken 22 i kiosker, supermarker og på tankstationer.


I det syd- og sønderjyske er smittetallene ligeledes steget weekenden over i seks ud af ti kommuner.


På torsdag træder det skærpede krav om brug af mundbind eller visir på indendørs offentlige steder i kraft. Det betyder blandt andet, at studerende på ungdomsuddannelser og universiteter skal til at have mundbind på i skole, ligesom det bliver et krav, når vi handler eller går i biografen eller på museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce