Annonce
Billund

Over 20 tomme butikker i Grindsted midtby - og ikke så mange planer

Otte tomme butikker præger bybilledet i Borgergade, Grindsted. Her er også nogen, der drømmer stort om byfornyelse. Arkivfoto
Borgergade er hårdt ramt af tomme butikker, men der er også ideer og tro på fremtiden. Lægehus med tre læger og måske et byfornyelsesprojekt er en del af fremtiden for gaden.

Grindsted: Borgergade er hårdt ramt af tomme butikker. Her er ni butikker tomme eller står til at blive det. Det sidste gælder Borgergade nummer 12, hvor Sportmaster lukker sin butik.

- Vi har planer, men ikke nogen, vi kan fortælle om her før sommerferien, siger Jens Thrane, der sammen med Jesper Jensen ejer Borgergade 12, hvor Sportmaster har til huse indtil årsskiftet.

Makkerparret ønsker ikke at sælge bygningen, så målet er, at der skal ske noget andet i det lokale, som bliver ledigt, når Sportmaster forlader byen med udgangen af januar 2020.

I samme del af gaden har nummer 17 gennem mange år ligget tom og udviklet sig til ikke så lidt af en øjebæ. Det vil Grindstedborger Karin Berg gerne gøre noget ved - i samarbejde med andre ildsjæle, fonde og måske en stærk pengemand. Den nuværende ejer er dog ikke interesseret i det projekt, men ønsker bare at sælge eller leje butikken ud.

Den største nyhed i Borgergade er, at læge Maria Perez Gomez indtager det tomme lokale efter Lagersalg med en lægepraksis med hele tre læger.

Annonce

Tomme butikker i Grindsted

Avisen har været rundt i Grindsted midtby og skaffet et overblik over, hvor der er tomme butikker, og hvilke planer ejerne har med dem.

Vestergade

I Vestergade er fire butiksvinduer tomme, heraf to restauranter, som er lejet ud, uden at de nye lejere har har fået gang i butikken igen.

- Vi har haft for travlt i Café J til at gøre noget ved Café Grindsted, siger Yunus Bozdemir, som ejer Café J, og som har overtaget den nu lukkede Café Grindsted i Vestergade 8.

Grilletten i nummer 3 er lejet ud til Pizza House i Jernbanegade. Det var planen, at Pinar Özgen fra Pizza House skulle åbne Grilletten, men det blev ikke til noget, da hun blev gravid.

Om den tidligere bagerbutik lige overfor er der ikke noget konkret nyt:

- Men der har været en del forespørgsler. Vi håber på, at det rigtige dukker op. Og det er jo en bager igen. Jeg har selv kontaktet flere, og Billund Erhvervsfremme er også inde over og har også kontaktet nogle, siger René Lauritsen, der ejer bygningen.

Martin Sandager, som er medejer af både nummer 1 og 3, fortæller, at en ny lejer netop er fundet til nummer 1. Her har senest blomsterbutikken Mia H ligget.

I den anden ende ligger Rema-bygningen, som en stor tom klods - sammen med den tidligere telefoncentral, der gør det vanskeligt at bruge hjørnet til noget, da der er fyldt med kabler og statisk elektricitet. Den lille bygning har dog tidligere huset en TDC-butik, men står i dag tom. Den butik er til leje.

Vesterbrogade

Butikslokalet på Vesterbrogade 1 har stået tom mere end et år, siden Wagner rykkede om i Vestergade og blev til Hr. P.

På hjørnet af Solvej og Vesterbrogade er der brunt papir for vinduerne til lokalerne, der tidligere husede Den lille butik. Lokalerne er ejet af Den Jyske Sparekasse, som oplyser, at lokalerne er lejet ud pr. 1. september. Pengeinstituttet vil dog ikke oplyse, hvem den kommende lejer er.

Borgergade 14 står tom, men det varer ikke ved. Claus Junge bygger lokalet om, så Maria Perez Gomez og to kolleger kan have lægepraksis her. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];