Annonce
Aabenraa

Over 200 er skrevet op til en lejlighed i Cimbria Parken

Den 20. november er der rejsegilde på den næste afdeling af Cimbria Parken. Foto: Claus Thorsted
Til sommer står de to sidste blokke i Cimbria Parken i Aabenraa klar til indflytning. Over 200 interesserede lejere er skrevet op til en lejlighed.

Aabenraa: Det skrider hurtigt frem med opførelsen af de to sidste blokke i Cimbria Parken i Aabenraa. De tre eksisterende blokke indeholder 66 boliger, og nu bygges yderligere 40 lejligheder.

Projektet er nået så langt, at rejsegildet er planlagt. Det finder sted onsdag den 20. november klokken 13.

- Vi har på nuværende tidspunkt over 200 skrevet op til en lejlighed, men erfaringen viser, at det kun er omkring en tredjedel af de interesserede, der ender med at ville flytte ind, forklarer Svend Overgaard, der er formand for boligselskabet Domea, som står bag Cimbria Parken.

- Det kan være mange årsager til, at folk springer fra. Måske kan de ikke få huset solgt og måske har de fået noget andet i mellemtiden, tilføjer han.

Annonce

Tre størrelser

Der bygges i denne omgang både to-, tre- og fireværelses lejligheder. De mindste er på 69 kvadratmeter og de største på 115.

Priserne svinger fra 5800 og 9300 kroner per måned.

Udlejning

Svend Overgaard fortæller, at selve udlejningen af lejlighederne begynder omkring tre måneder, før de står færdige.

De første er klar i juni næste år, og den sidste blok ventes færdig i august.

De to nye blokke er to etager lavere end de eksisterende. Det er fordi lokalplanen for området ikke giver mulighed for at bygge de bagved liggende blokke i samme højde som de øvrige.

Domea fik dog af kommunen lov til at indrette fire lejligheder mere end oprindeligt planlagt i de to blokke. Det sker på bekostning af den fælles tagterrasse, der ellers var planlagt.

De fire lejligheder blev nødvendige for at få økonomien i projektet til at hænge sammen.

I det støttede boligbyggeri er der en grænse for, hvor meget nybyggeri må koste per kvadratmeter.

- Nu glæder vi os til at blive færdige med byggeriet, så også udenomsarealerne kan komme helt på plads, siger Svend Overgaard.

Der bygges lejligheder i tre forskellige størrelser. Foto: Claus Thorsted
De nye lejligheder står klar næste sommer. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce