Annonce
Billund

Over 300 borgere deltog på online borgermøde om Grindsteds sundhed

Hele sagen startede efter et borgermøde tilbage i foråret 2018, som Region Syddanmark dengang holdt fysisk i Grindsted. Her spurgte mange borgere ind til, om man nu også kunne være sikre på, at borgerne i byen ikke var mere syge. Det har de nu fået svar på. Foto: Martin Ravn
350 borgere var med online, da flest så med på onsdagens borgermøde. De havde også mange spørgsmål klar.

Grindsted: Coronanedlukningen betød, at onsdagens borgermøde blev holdt digitalt i stedet for i Grindsted. Det afholdt dog ikke folk fra at deltage, og under det meste af mødet så over 300 folk med hjemme fra stuerne.

Der var også stor spørgelyst blandt borgerne til rapporten.

Simone Kappelgaard Klausen ville for eksempel vide, om man skal træffe særlige forholdsregler ved at bevæge sig rundt i Grindsted med en baby.

- Undersøgelsen viser, at man trygt kan bo i Grindsted. Jeg vil dog understrege, at man stadig skal følge de adfærdsregulerende tiltag, der er i byen, så man undgår at komme i kontakt med forureningen, svarede Anne Hempel-Jørgensen fra Styrelsen for Patientsikkerhed med henvisning til, at der for eksempel er forbud mod svømning i den lokale Engsø og forbud mod havevanding visse steder i midtbyen.

Annonce

Indsats mod prostatakræft?

Niels Erik Sigaard Andersen spurgte, om der skal tages specielle tiltag i forhold til prostatakræft, som rapporten viser, at der tidligere har været en forøget risiko for blandt mænd i Grindsted.

- Det skal vi blive klogere på. Lige nu har vi en registerundersøgelse, som giver nogle fakta. Nu skal vi snakke med folk, der ved noget om prostatakræft, om det giver anledning til at gøre noget, svarede Stephanie Lose (V), regionrådsformand.

Michael Graversen ville høre, hvilke overvejelser rapporten giver i forhold til en oprydning af forureningen.

- Ingen. Undersøgelsen er ikke lavet for at lade værre med at gøre noget ved forureningen, svarede Stephanie Lose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce