Annonce
Sydjylland

Over 400 personer ville mindes trafikdræbt mor

Thomas Worm Larsen informerede om færdselsregler og havde dernæst en bøn til deltagerne om ikke at ville give knus til Laila Fangels efterladte, når de undervejs i optoget passerede hendes hjem. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Torsdag blev Laila Fangel kørt ihjel af en spritbilist. Søndag aften gik børn og voksne på Sydals afsted med fakler og lys for at bearbejde tabet.

Skovby: Børn græd, mens store piger på alder med den dræbtes datter stod med røde øjne, ja selv mange voksne var synligt berørt, da over 400 personer søndag aften samledes foran Lokalbrugsen i Skovby på Sydals.

De kom med havens flotteste blomster eller buketter, de havde købt til lejligheden, for at mindes en af deres egne, 47-årige Laila Fangel, som torsdag aften blev dræbt i en trafikulykke lige uden for landsbyen.

Her kom hun cyklende, da en spirituspåvirket bilist alt for sent fik øje på hende.

- Hun var sådan et livsglad menneske. En, man kunne regne med, fortalte Sanne Wehl Jakobsen, som sammen med Louise Kornath havde taget initiativ til mindeoptoget.

De to kvinder har drenge, der går i klasse med den dræbtes søn, og de har stadig svært ved at forstå, at de ikke længere skal møde Laila Fangel til arrangementer på skolen.

- Hun var et forbillede for mig. Hun sad i skolebestyrelsen, hun var med i klassens forældreråd, aktiv ringrider, ja, rigtig mange af os her i byen kendte hende. Derfor er mange også dybt berørte over, at hun nu er væk, forklarede Sanne Wehl Jacobsen.

Der bor 230 personer i Skovby, men efter at en af dem, byrådsmedlem Thomas Worm Larsen (V), havde sagt et par ord, bevægede over 400 personer sig af sted mod først den dræbtes hjem, dernæst ulykkesstedet. En rundtur på fire kilometer.

Annonce
Den røde hortensia symboliserer Laila, forklarede kvinden, der som mange andre havde været i haven for at plukke en buket. Foto: Birthe Juul Mathiasen

Hun skal også nævnes

Planen var at holde et minuts stilhed ved hjemmet, dernæst lægge blomster og tænde lys ved grøftekanten.

- Vi har brug for at mindes, og Lailas familie har brug for, at vi viser det. Vi støtter op om hinanden herude, forklarede Louise Kornath.

- Har I ikke snart fået billeder nok, spurgte en mand JydskeVestkystens udsendte, synlig vred over, at pressen var til stede.

Det var initiativtagerne derimod glade for:

- Det er jo vigtigt, at ikke kun er manden, der kørte hende ihjel, som får al omtale, understregede Louise Kornath.

Laila Fangel var død, da akutbilen nåede frem, og det lykkedes ikke at genoplive hende. En efterfølgende pustetest viste, at bilisten havde en promille på 1,24. I et grundlovsforhør dagen efter forklarede han, at han havde drukket fire-fem øl, men politiet mener også, at han var påvirket af stoffer.

Han er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Laila Fangel efterlader sig manden Henrik, samt børnene Mads og Signe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce