Annonce
Sønderborg

Over 60 seniorer traf hinanden i skytteforeningen

Skydning er blevet populært blandt seniorerne. PR foto

Gråsten: Opbakningen var stor, da DGI Sønderjylland forleden for første gang inviterede til seniortræf for skytter hos Gråsten Skytteforening. Der var samlet godt 60 deltagere til seniortræffet, hvilket betød fuldt hus i det hyggelige skyttelokale.

Gråsten Skytteforening har tidligere haft deres egne træf i samarbejde med Ældre Sagen.

- Vi mødes typisk 30 medlemmer hver tirsdag. Folk kommer for at skyde, men det sociale er også vigtigt. Så bliver man siddende i klublokalet og drikker en kop kaffe og snakker med de andre, fortæller formand for Gråsten Skytteforening Iver Clausen i en pressemeddelelse.

Denne gang blev medlemmer af andre skytteforeninger under DGI Sønderjylland inviteret. Det tilbud blev godt modtaget hos Grænseegnens Skytteforening i Kruså og Sønderborg Skyttekreds, hvorfra flere skytter mødte op i Gråsten.

Det vellykkede seniortræf bliver gentaget 20. februar i Sønderborg Skyttekreds og igen 25. marts hos Grænseegnens Skytteforening i Kruså.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce