Annonce
Sønderborg

Over 60 seniorer traf hinanden i skytteforeningen

Skydning er blevet populært blandt seniorerne. PR foto

Gråsten: Opbakningen var stor, da DGI Sønderjylland forleden for første gang inviterede til seniortræf for skytter hos Gråsten Skytteforening. Der var samlet godt 60 deltagere til seniortræffet, hvilket betød fuldt hus i det hyggelige skyttelokale.

Gråsten Skytteforening har tidligere haft deres egne træf i samarbejde med Ældre Sagen.

- Vi mødes typisk 30 medlemmer hver tirsdag. Folk kommer for at skyde, men det sociale er også vigtigt. Så bliver man siddende i klublokalet og drikker en kop kaffe og snakker med de andre, fortæller formand for Gråsten Skytteforening Iver Clausen i en pressemeddelelse.

Denne gang blev medlemmer af andre skytteforeninger under DGI Sønderjylland inviteret. Det tilbud blev godt modtaget hos Grænseegnens Skytteforening i Kruså og Sønderborg Skyttekreds, hvorfra flere skytter mødte op i Gråsten.

Det vellykkede seniortræf bliver gentaget 20. februar i Sønderborg Skyttekreds og igen 25. marts hos Grænseegnens Skytteforening i Kruså.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce