Annonce
Kolding

Over 82.000 har set "Magtens smykker" siden åbningen

Seks-stjernede anmeldelser i Politiken, Jyllands-Posten, JydskeVestkysten, Berlingske Tidende, Børsen og Kristelig Dagblad har været med til at gøre udstillingen på Koldinghus til et tilløbsstykke, som folk fra hele landet er kommet for at se. Foto: Kurt Aulbjerg

Sommeren i jubilæumsåret har været én lang parade for Koldinghus. 82.000 gæster har været indenfor siden åbningen, og interessen for at opleve udstillingen "Magtens smykker" er ikke ved at klinge af.

Kolding: Sommeren er ovre. Men på Koldinghus skinner solen stadig. For de seneste fire måneder er gæsterne strømmet ind på museet, som har haft sin bedste sommer siden år 1999.

Cirka 82.000 gæster har besøgt Koldinghus i løbet af maj, juni, juli og august. Det er så mange, at der er kommet flere gæster i løbet af denne sommer, at det overgår samtlige tolv måneder i 2006. Dengang viste museet en udstilling med tjekkisk glas, og selv om det kan være spændende nok, kunne det altså langt fra hamle op med interessen for denne sommers satsning: "Magtens smykker".

- Det er helt vildt. Vores formål har været at fejre Koldinghus' 750 års jubilæum på mange forskellige platforme, og jeg synes, at med vores tiltag er vi nået rigtig langt ud, siger slottets direktør, Thomas C. Thulstrup.

Annonce

Besøgstal

Fra maj til september har der været omkring 82.000 gæster på Koldinghus.

Maj: 12.652

Juni: 14.090

Juli: 22.562

August: cirka 32.000

13 procent af gæsterne er fra udlandet. Halvdelen af dem er fra Tyskland og Holland.

Sidste år havde Koldinghus et samlet besøgstal på 134.415 gæster.

Set over de seneste tre årtier havde museet sit hidtil bedste besøgstal i 1994 (over 202.000 gæster), og sit hidtil dårligste besøgstal havde slottet i 1988 (over 78.000 gæster).

Udstilling fortsætter

Ud over udstillingen "Magtens smykker" er jubilæet blandt andet blevet markeret med lysshowet "Murernes minder", festspillet i slotsgården og teaterforestillingen "Øjenvidneberetninger", som Mungo Park Kolding opførte i ruinsalen.

- Det vigtigste har været, at man kunne mærke, at der har været et jubilæum, som skulle markeres. At der samtidig har været så høje besøgstal er selvfølgelig meget tilfredsstillende, siger slottes direktør.

På grund af den fortsatte tilstrømning af gæster er udstillingen blevet forlænget med yderligere tre uger, så den strækker sig ind i oktober. Den direkte anledning til forlængelsen er, at Danmarks Radio den 27. september begynder en programserie om smykkers kulturhistorie. Det første afsnit følger opbygningen og åbningen af "Magtens smykker" på Koldinghus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Nye vidner bliver afhørt i Vejen-sagen

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce