Annonce
Udland

Over en kvart million flygter fra optrappede kampe i Syrien

En syrisk pige fra Deraa-provinsen i Syrien er blandt de mange, der er flygtet fra regeringsstyrkernes bombardementer af oprørsstyrker. Nu befinder pigen sig i en flygtningelejr tæt ved grænsen til Jordan.

Antallet af syrere på flugt fra kampene i Deraa-provinsen har hastigt oversteget FN's forventninger.

Over en kvart million mennesker er i løbet af de seneste to uger blevet tvunget på flugt fra deres hjem på grund af optrappede kampe i det sydvestlige Syrien.

Det meddeler en talsmand for FN's Flygtningeorganisation, UNHCR.

Antallet af syrere på flugt som følge af de igangværende kampe i dette område er i denne uge steget til 270.000 mod 160.000 i sidste uge.

- Vi havde forventet, at antallet af fordrevne i det sydlige Syrien ville nå 200.000, men på rekordtid har det oversteget 270.000 mennesker, siger UNHCR's talsmand i Jordan, Mohammad Hawari, til nyhedsbureauet AFP.

FN har advaret om en forestående humanitær katastrofe i det sydvestlige Syrien på grund af den optrappede konflikt i Deraa-regionen.

Den syriske hær har med støtte fra Rusland indledt en offensiv for at genvinde områder, som er kontrolleret af oprørsgrupper.

I to uger har syriske regeringsstyrker haft gang i en større offensiv mod oprørere i området, og Rusland har gennemført luftangreb som støtte til de syriske styrkers kamp.

Både Jordan, som har taget imod over en halv million syriske flygtninge, siden krigen begyndte for over syv år siden, og Israel har sagt, at de ikke vil åbne deres grænser for flygtningene.

Jordans udenrigsminister sagde tidligere mandag, at Jordan venter på tilladelse til at sende en større mængde nødhjælp ind i Syrien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce