Annonce
Erhverv

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Maxim Zmeyev/Reuters
Kvartalsregnskab giver selskabet bag Visa-kortet en tredjedel større overskud end samme kvartal sidste år.

Den amerikanske kreditkortgigant Visa kan mærke, at en robust økonomi holder godt gang i kundernes købelyst.

I et kvartalsregnskab, som er offentliggjort tirsdag, melder Visa om 33 procent større overskud sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Således er overskuddet i selskabet vokset fra 2,33 milliarder dollar sidste år til 3,10 milliarder dollar i tredje kvartal 2019.

Af regnskabet fremgår det, at Visas korthavere uden for USA for alvor har taget den trådløse betalingsmetode til sig. Mere end 50 procent af alle betalinger, der finder sted i fysiske butikker uden for USA, foregår trådløst.

For to år siden var det mindre end 30 procent.

Amerikanerne tegner sig for knap hver tiende - omkring 8,8 procent - af alle transaktioner med Visa-kort.

Forbrugere og virksomheder brugte i det kvartal, der sluttede med udgangen af juni, i alt 2,23 billioner dollar på Visas netværk. Det er 8,7 procent mere end samme kvartal sidste år.

Og netop forbrugernes lyst til at svinge Visa-kortet er afgørende for forretningen. Hver gang en forbruger gennemfører et køb med et betalingskort fra Visa, bliver et mindre beløb i form af et gebyr sendt videre til selskabet.

Dermed påvirkes Visas overskud af, hvor mange forbrugere der vælger at betale med Visa-kort frem for kontanter eller betalingskort fra konkurrenterne American Express og Mastercard.

I tredje kvartal - fra april til juni - brugte forbrugere rundt om i verden Visas betalingskort hele 35,43 milliarder gange til at gennemføre køb.

Mens det blandt analytikere var forventet, at Visas omsætning i tredje kvartal ville udgøre 5,70 milliarder dollar, endte selskabet en del højere med en omsætning på 5,84 milliarder dollar.

Mens det på indtægtssiden har set lyst ud for Visa i tredje kvartal, har virksomheden valgt at gennemføre en række store køb.

Således har Visa ifølge nyhedsbureauet AP i løbet af de seneste tre måneder opkøbt fire virksomheder, der blandt andet tilbyder betalingsløsninger.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce