Annonce
Esbjerg

Opdateret: Nu har over 70 procent af esbjergenserne stemt

Klokken 15.00 havde 51,49 procent stemt i Esbjerg Bykreds og Esbjerg Omegnskreds. Klokken 18.00 var stemmeprocenten steget til 72,83 procent. Foto: Stine Lindharth Pedersen

Esbjerg: Klokken 18.00 havde 73 procent af de stemmeberettigede i Esbjerg Bykreds og Esbjerg Omegnskreds været forbi stemmeboksene for at sætte deres kryds.

Dermed holder vælgerne i Esbjerg Kommune sig til samme stemme-mønstre som ved valget i 2015, hvor 69,5 procent af de stemmeberettigede havde sat deres kryds, da klokken blev 18.00. Det viser tal fra Esbjerg Kommune.

Klokken 18.00 var det ikke overaskende valgstedet på Mandø, der var i front. Her har 84,8 procent af de stemmeberettiget afgivet deres stemme. Derefter følger Hjerting Skole, hvor 74,3 procent af vælgerne har været afsted.

I den lave ende finder vi Kvaglundhallen, hvor 66,1 procent af de stemmeberettighede nu har sat deres kryds.

Generelt ligger stemmeprocenterne på valgstederne i begge kredse tæt. På Esbjerg Rådhus, der med over 10.000 stemmeberettigede er kredsenes største valgsted, var stemmeprocenten 66,2 procent klokken 18.00

Se hele listen over stemmeprocenterne fordelt på valgstederne i grafikken nedenfor.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce