Annonce
Varde

Over syv millioner kroner er tabt: Kreditorer får intet fra konkursbo i Horne

Her et billede af pallerne fra PalletBiz før lukningen. Arkivfoto: John Randeris
Da PalletBiz i Horne gik konkurs, var der næsten ingen aktiver i boet. Der bliver ikke ført en sag, i forhold til om virksomheden blev drevet på et tidspunkt, hvor det ikke længere var forsvarligt.
Annonce

Horne: PalletBiz - et pallefirma med produktion i Horne - gik konkurs i slutningen af 2018, og nu er kurator Nicolai Dyhr næsten færdig med konkurssagen. Det eneste, der mangler, er en nedlukning af et datterselskab i Polen.

Den seneste orientering om konkursboet viser, at der var aktiver i selskabet for 137.131 kroner, mens der var lønkrav på 530.246 kroner og andre krav for i alt næsten syv millioner kroner. Det er især skattevæsnet, en bank og ejerne selv, der har tabt penge ifølge kuratoren.

De kommer ikke til at få nogen penge, for der er bo-omkostninger for anslået 175.000 kroner.

Annonce

Ingen sag

I januar 2019 fortalte Nicolai Dyhr, at han muligvis ville indstille ledelsen i PalletBiz til en konkurskarantæne, fordi han syntes, der var tegn på, at selskabet var drevet ud over håbløshedstidspunktet - altså det tidspunkt hvor det burde være klart, at virksomheden ikke kunne overleve.

- Jeg tror umiddelbart, det skyldes rod i regnskabet. Det minder umiddelbart om amatørisme, sagde han dengang.

Men der kommer ingen sag af to årsager. Først og fremmest skal der være en kreditor, der vil betale for at føre en sådan sag, og det er der ikke. For det andet tror Nicolai Dyhr ikke, der ville komme noget ud af det:

- Virksomheder må godt tage chancer, og så længe man gør det i virksomhedens interesse, så skal der ret meget til. Sådan er det jo bare, forklarer han.

Han siger, at han ikke har fundet nogen indikationer på, at der er foregået noget kriminelt i selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce