Annonce
Varde

Over syv millioner kroner er tabt: Kreditorer får intet fra konkursbo i Horne

Her et billede af pallerne fra PalletBiz før lukningen. Arkivfoto: John Randeris
Da PalletBiz i Horne gik konkurs, var der næsten ingen aktiver i boet. Der bliver ikke ført en sag, i forhold til om virksomheden blev drevet på et tidspunkt, hvor det ikke længere var forsvarligt.

Horne: PalletBiz - et pallefirma med produktion i Horne - gik konkurs i slutningen af 2018, og nu er kurator Nicolai Dyhr næsten færdig med konkurssagen. Det eneste, der mangler, er en nedlukning af et datterselskab i Polen.

Den seneste orientering om konkursboet viser, at der var aktiver i selskabet for 137.131 kroner, mens der var lønkrav på 530.246 kroner og andre krav for i alt næsten syv millioner kroner. Det er især skattevæsnet, en bank og ejerne selv, der har tabt penge ifølge kuratoren.

De kommer ikke til at få nogen penge, for der er bo-omkostninger for anslået 175.000 kroner.

Annonce

Ingen sag

I januar 2019 fortalte Nicolai Dyhr, at han muligvis ville indstille ledelsen i PalletBiz til en konkurskarantæne, fordi han syntes, der var tegn på, at selskabet var drevet ud over håbløshedstidspunktet - altså det tidspunkt hvor det burde være klart, at virksomheden ikke kunne overleve.

- Jeg tror umiddelbart, det skyldes rod i regnskabet. Det minder umiddelbart om amatørisme, sagde han dengang.

Men der kommer ingen sag af to årsager. Først og fremmest skal der være en kreditor, der vil betale for at føre en sådan sag, og det er der ikke. For det andet tror Nicolai Dyhr ikke, der ville komme noget ud af det:

- Virksomheder må godt tage chancer, og så længe man gør det i virksomhedens interesse, så skal der ret meget til. Sådan er det jo bare, forklarer han.

Han siger, at han ikke har fundet nogen indikationer på, at der er foregået noget kriminelt i selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce