Annonce
Sport

Overbevisende generalprøve: KIF Kolding knuste Nordsjælland

Mattias Thynell blev KIF Koldings topscorer med 8 mål i lørdagens træningskamp mod Nordsjælland Håndbold.Arkivfoto: Ole Nielsen
Lørdag eftermiddag storsejrede KIF Kolding over Nordsjælland Håndbold. 35-25 endte træningskampen, som blev spillet i Vejen Idrætscenter. Dermed fik holdet en god optakt til fredagens pokalkamp mod Aalborg Håndbold

Håndbold: Forberedelserne til den nye sæson er i fuld gang for KIF Kolding. Lørdag eftermiddag vandt holdet 35-25 over Nordsjælland Håndbold i en træningskamp, der blev spillet i Vejen Idrætscenter. Selvom der blot var tale om en testkamp, så kom gæsterne særdeles tændt ud til kampen.

Uret havde ikke engang rundet et minut, før udeholdets Tobias Jørgensen havde fået kampens første 2-minutters udvisning. Efter han havde afsonet sin straf, lavede han kort efter straffekast.

KIF Koldings forsvar kom noget bedre fra start end gæsternes. Efter 10 minutters spil førte hjemmeholdet 7-4. Forsvaret fik flere gange stjålet bolden fra de angribende nordsjællændere, og det gjorde, at hjemmeholdet kunne sætte adskillige kontrastød ind. Gæsterne skulle slide noget mere for deres mål.

Lige inden pausen var de fremmødte tilskuere vidne til en ubehagelig episode. Udeholdets Nicolas Lundbye Kristiansen måtte udgå med noget, der lignede en grim knæskade. Uheldet resulterede i flere minutters pause og efterfølgende klapsalver fra hele hallen, da han blev båret fra banen i smerte.

KIF Kolding kunne gå til pause med en fortjent føring på 13-19.

Annonce

Kampen i tal:

KIF Kolding - Nordsjælland Håndbold 35-25 (19-13)

Målscorere, KIF Kolding: Mattias Thynell 8, Jens Svane 8, Alexander Morsten 4, Andreas Flodman 4, Jeppe Larsen 3, Árni Eyjólfsson 2, Jacob Groes 2.

Topscorer, Nordsjælland Håndbold: Mathias Møller 9 mål.

Overtaget fortsatte

Fra anden halvlegs start fortsatte KIF Kolding med at dominere kampen. Gæsterne fra Nordsjælland Håndbold smed flere gange bolden uprovokeret væk, da de i en periode var i undertal i starten af anden halvleg. Det førte til flere farlige kontraangreb og mål fra egen banehalvdel for KIF Kolding, da udeholdet skiftede målmanden ud med en ekstra markspiller, når de havde spillere til at afsone 2-minutters udvisninger.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, blev der brændt flere store chancer i begge ender. Koncentrationen så ud til at være brugt op hos flere af spillerne, men KIF Koldings målmand Rickard Frisk bevarede fokus. Mod slutningen af kampen diskede han op med flere store redninger på både straffekast og på helt åbne målchancer.

Derfor blev der aldrig rigtig spænding om resultatet i anden halvleg, som sluttede 35-25.

Dermed fik KIF Kolding en noget nær perfekt generalprøve inden det på næste fredag hedder pokalkamp mod Aalborg Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce