Annonce
Alarm 112

Overblik: Det ved vi om antiterroraktion i Danmark

Politiet og PET har ifølge pressemeddelse foretaget en koordineret aktion flere steder i landet angående mistanke om forberedelse af et terrorangreb. Foto: Henning Bagger/Scanpix


En række af landets politikredse rykkede onsdag ud til aktion på grund af mistanke om forestående angreb.

Politiet har onsdag eftermiddag gennemført en større koordineret aktion med anholdelser og ransagninger.

Baggrunden for aktionen er en mistanke om, at en række gerningspersoner har været i færd med at planlægge et terrorangreb.

Her er, hvad vi ved umiddelbart efter politiets pressemøde klokken 17:

 • Cirka 20 personer er blevet anholdt i forbindelse med onsdagens aktioner.
 • 20 adresser er blevet ransaget.
 • Nogle af de anholdte vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for overtrædelse af terrorparagraffen.
 • Det fremgik ikke af politiets pressemøde onsdag, præcis hvor mange af de anholdte der bliver sigtet og for hvad.
 • Ved torsdagens grundlovsforhør vil der blive begæret lukkede døre. Sigtelsen vil blive læst op inden retsmødet, mens resten vil være lukket for offentligheden.
 • Onsdag oplyser politiet, at de anholdte blandt andet har skaffet sig remedier til fremstilling af sprængstoffer og forsøgt at tilegne sig skydevåben.
 • Gerningspersonerne skal ifølge politiet have haft et "militant, islamistisk motiv" til et forestående angreb.
 • Det vides endnu ikke, hvad målet har været for de formodede terrorplaner.
 • Det vides heller ikke, hvornår det formodede angreb skulle udføres.
 • Syv politikredse har været involveret i onsdagens aktioner. Det drejer sig om politikredsene Østjylland, Københavns Vestegn, Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Midt- og Vestsjælland, Fyn og København.
 • Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) blev onsdagens aktion udført efter intensiv efterforskning.
 • PET oplyser, at alle mistænkte er tilbageholdt i sagen.
 • De formodede terrorplaner ændrer ikke på terrortruslen mod Danmark. Den er stadig alvorlig.


Kilde: Pressemøde med Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce