Annonce
Kolding

Overblik til bilister i Kolding: Her skal du betale og her må du holde gratis

Fra den 1. maj bliver der flere gratis p-plaser til bilisterne i Kolding. Det gælder blandt andet pladserne her på Sneglen. Man må dog maksimalt parkere gratis på pladsen i tre timer. Foto: Steffen Nielsen

Sådan er betingelserne for parkering i Kolding midtby efter den 1. maj.

Kolding: Den 1. maj træder nye regler for parkering på de kommunale parkeringspladser i Kolding midtby i kraft. Her kan du få overblikket over, hvor du skal have penge op af lommen, og hvor du kan holde gratis i tre timer.

Betalingen bevares på 190 kommunale p-pladser. Her stiger prisen med 50 procent fra ti til 15 kroner i timen.

Der skal betales for de 97 p-pladser i Borchs Gård. 26 pladser på Låsbybanke. 35 pladser i Hyrdestræde, samt 32 pladser i Ny Vestergade.

Annonce

Gratis parkering i tre timer

Til gengæld kan bilisterne glæde sig over, at de med de nye regler, hvor det politisk er besluttet at fjerne betalingen fra 355 kommunale pladser, kommer op på at kunne vælge mellem 715 parkeringspladser, hvor de kan holde gratis i tre timer.

Det gælder 113 pladser i Midtgården, 30 pladser i Ålegården, 58 pladser på Slotssø Allé/Sneglen, 43 pladser ved Slotsøen/Ejlersvej- forreste rækker, 19 pladser på Behrensvej, 180 pladser på Riberdyb.

For at komme op på de 715 tælles det private Føtex p-hus, der rummer 235 pladser, samt pladser på et privat areal ved Klostergården også med. Pladserne ved Klostergården vil dog kun være tilgængelig i en kort perioden.

2885 andre muligheder

Det er p-pladser i midtbyen, der er talt op. Det omfattede areal dækker en firkant, der strækker sig fra Sydbanegade og Tøndervej i syd og løber langs Vester Ringgade og Vejlevej i vest. I nord går den fra Vejlevej til Ndr. Ringvej og i øst fra Ndr. Ringvej til Sydbanegade.

I kommunens opgørelse står, at der ud over de nævnte kommunale og private p-pladser, findes 2885 øvrige p-pladser i området. Tallet dækker alt fra kantstensparkering uden tidsbegrænsning til private arealer med adgang for offentligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce