Annonce
Nordtyskland

Overborgmester ønsker samarbejde trods rød flirt

Simone Lange tager et langt skridt mod venstre ved at melde sig ind i politisk bevægelse stiftet af toppolitiker fra yderpartiet, Die Linke.Foto: Tim Riediger

Fra en partipolitisk synsvinkel forstår Flensborgs socialdemokratiske overborgmester, Simone Lange, godt, at det konservative CDU ærgrer sig over hendes opbakning til den venstreorienterede bevægelse, Aufstehen - Rejs Dig - der er stiftet af Sahra Wagenknecht, som er en af to gruppeformand for yderpartiet Die Linke i forbundsdagen.

- Men jeg er sikker på, at vi på det saglige plan fortsat kan samarbejde, understreger Simone Lange.

Det bekræfter CDU's gruppeformand i Flensborgs byråd, Arne Rüstemeier.

- Vi vil gøre alt, hvad der tjener byen. Men det er til gengæld ingen nødvendighed først og fremmest at satse på samarbejde med Socialdemokratiet og De Grønne, mener han.

Simone Lange besejrede i 2016 den daværende overborgmester Simon Faber fra det danske SSW. Hun blev dengang opstillet af socialdemokrater, grønne og CDU i fællesskab. Det udløser hån fra det liberale FDP i Flensborg.

- Ved valget af overborgmester i 2016 satsede CDU under Arne Rüstemeier på den fuldstændig forkerte kandidat. Langes indtræden i Aufstehen er et slag i ansigtet på de flensborgere, som dengang stemte på hende, lyder det i en pressemeddelelse fra FDP.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce